U bevindt zich hier: Home » eropuit » Onderwijsmuseum is nostalgie en educatief

Onderwijsmuseum is nostalgie en educatief

Geschreven door Elenea

onderwijsmuseum DordrechtOnderwijsmuseum is in het bezit van de grootste onderwijscollectie van Europa. Je ziet er schoolboeken, griffels, inktpotten, telramen, schoolplaten, geografische kaarten, atlassen, foto’s, toverlantaarns, agenda’s, schoolbankjes en nog veel meer leermiddelen. Je ervaart er hoe kinderen vanaf 1200 in Nederland naar school gingen.

Onderwijsmuseum is nostalgie

Het Onderwijsmuseum heeft de afgelopen periode uiteenlopende en bijzondere activiteiten georganiseerd: van maandelijkse lezingen over inspirerende onderwerpen, (vakantie-)activiteiten voor de jeugd met diverse workshops en de ZomerZwerfKaart tot exposities in en buiten Dordrecht en aan de Nieuwe Haven 26.

Op dit moment zijn de deuren van de Nieuwe Haven 26 gesloten voor bezoek zodat er een mooi nieuw onderwijsmuseum kan worden ontwikkeld.
De ontwikkelingen rond de verbouwing van gebouw De Holland is te volgen via de speciale e-nieuwsbrief, het weblog en via onze Facebook- en Twitterpagina.

Er is een vaste tentoonstelling met o.a. klaslokalen zoals de Lagere School in Nederland zich ontwikkeld heeft tot de huidige basisschool. Daarnaast organiseert het museum regelmatig tijdelijke tentoonstellingen.

Voor meer informatie surf je naar onderwijsmuseum.nl

onderwijsmuseum rotterdam 1

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Martine november 22, 2019 - 8:07 pm

Wat grappig om het Onderwijsmuseum te zien toen het nog in Rotterdam zat! Toen kende ik het nog helemaal niet, maar inmiddels is het één van mijn favoriete plekken om te zijn. Nu ga ik even verder lezen op je mooie blog, groetjes van Martine

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com