U bevindt zich hier: Home » moeders » Kinderen en goede manieren aanleren

Kinderen en goede manieren aanleren

Geschreven door Elenea

kinderen en goede manierenKinderen goede manieren aanleren spreekt eigenlijk vanzelf, maar ja, niet iedereen voldoet daaraan. Je probeert je kinderen van jongs af aan er op te wijzen dat ze dankjewel moeten zeggen, handjes geven, aan tafel blijven zitten, etc. etc. Natuurlijk niet te overdreven maar gewoon zoals het hoort. Toch zijn er soms momenten dat als er een vriendinnetje is blijven eten, of een vriendje thuis moet worden afgezet of als je kinderen iets lekkers geeft, dat er niet eens een bedankje van af kan.
Een voorbeeld. Een vriendinnetje van 8 jaar wordt door mijn kennis thuisgebracht. Het kind stapt uit de auto, slaat de deur dicht en loopt zonder wat te zeggen naar haar huis.

Kinderen en goede manieren

Natuurlijk borrelt er dan een lichte irritatie op, want dat is toch niet normaal.
Neem je gewoon voor om alle vriendinnetjes en vriendjes precies hetzelfde te behandelen als je eigen kinderen. Dus voordat ze de auto uitstappen of nadat ze een glaasje te drinken krijgen ga je vragen: “En wat zeg je dan?” Als alle ouders dat nu eens bij elkaars kinderen gaan doen, misschien dat we dan nog eens een opgevoede wereld gaan krijgen.

Nu maar hopen dat jouw kinderen zich ook gedragen bij andere ouders 😉
Lees meer bij www.jmouders.nl/opvoeden/gedrag/goede-manieren

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Tania augustus 16, 2006 - 9:38 am

Hallo Ellen,

Ik verbaas me ook vaak over het gebrek aan beleefde manieren bij kinderen. Wat ik al jaren doe, is wat jij je voorneemt: ik vertel al van meet af aan wat ik van hen verwacht: “bij ons wordt er niet zomaar naar de bovenverdieping gerend, dat moet je eerst vragen”, “bij ons mag je niet met je schoenen in de zetel” …en ja ik vraag net als jou een bedankje vooraleer ze uit de wagen stappen.

Vele mensen vinden dat ik “streng” ben, maar ik merk vooral dat het bij die mensen angst is om niet geliefd te worden die hen weerhoudt om hun kroost degelijk op te voeden.
Nochtans weet ik al lang (ben ook onderwijzeres) dat kinderen die leiding vragen en meer respect voelen en tonen als je hen duidelijke grenzen geeft.

Succes,
Tania.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com