U bevindt zich hier: Home » eropuit » Winter evenement in de stad Groningen

Winter evenement in de stad Groningen

Geschreven door Elenea

winter evenementWinter evenement WinterWelVaart wordt elk jaar in december in de binnenstad van Groningen georganiseerd. Het is een warm, stoer en sfeervol evenement, zoals de organisatoren zelf zeggen.

Winter evenement in de stad Groningen

Tijdens WinterWelVaart liggen tientallen (veelal historische) charterschepen aan de kades van de Hoge, Lage der A en Pottebakkersrijge afgemeerd. Al deze schepen hebben Groningen als thuishaven en varen in het (zomer)seizoen met toeristen over onder meer de Waddenzee en het IJsselmeer. De schippers openen tijdens het evenement gratis hun schepen voor het publiek. Iedereen kan kennismaken met de schippers, die graag vertellen over hun werk en de schepen. Op elk schip is iets te doen of te beleven.

Ook op de kades en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum zijn tal van activiteiten. Er is een uitgebreide kerstmarkt, live muziek en heerlijk eten en drinken. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum, die gratis toegankelijk is, zijn heel veel kinderactiviteiten.
Voor de juiste data en meer informatie via www.winterwelvaart.nl

WinterWelVaart is een initiatief van het Noordelijk Scheepvaartmuseum, de vereniging Historische Zeilvaart Groningen en stichting Groninger Welvaart.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com