U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Unieke vilt expositie Museum de Kantfabriek

Unieke vilt expositie Museum de Kantfabriek

Geschreven door Elenea

Giles_KnottedGrid_3minminUnieke vilt expositie is te zien en te beleven in Museum de Kantfabriek. Van 18 januari tot 12 april 2015 is grensoverschrijdende internationale viltkunst te bewonderen.

Unieke vilt expositie

Een wereldwijd reizende viltexpositie met werk van internationale toppers. Het werk gaat niet alleen landsgrenzen over, maar ook de technische grenzen van traditioneel vilt door combinaties met andere technieken, vormen en/of materialen. De deelnemers conformeren zich niet aan gangbare technieken in vilt, maar verkennen mogelijkheden van andere technieken, materialen en hulpmiddelen. Ze overschrijden grenzen richting andere disciplines zoals beeldhouwkunst, keramiek, grafiek, design of maken gebruik van digitale technieken. Het geëxposeerde werk benadrukt innovatie in vilt en toont diversiteit, originaliteit en kwaliteit.

De uitgenodigde kunstenaars zijn uitzonderlijk in hun vakgebied, de meesten hebben hun werk niet eerder in Nederland tentoongesteld.
Er is werk te zien van twaalf viltkunstenaars uit de V.S., Japan, Nederland, Australië en Canada.

Een feest van creativiteit, vormen, kleuren en techniek.

Hun werk illustreert de innovatie in de hedendaagse internationale viltwereld. Als je naar deze viltwerken kijkt, zul je ongebruikelijke materialen, vormen, texturen en technieken ontdekken.
Vilt is een medium met unieke tastbare eigenschappen en specifieke technische mogelijkheden om zich ook ruimtelijk te manifesteren.

Vaste expositie

Als u het museum binnen komt, wandelt u letterlijk de geschiedenis in. U waant zich in de textielindustrie van de vorige eeuw. Ratelende machines in een monumentale fabriek die de sfeer van de jaren dertig ademt. Tegelijkertijd is daar de verrassend moderne museumpresentatie over textiel en de textielindustrie in Horst en omgeving. Alle ruimte is er ook voor prikkelende tentoonstellingen en inspirerende activiteiten voor jong en oud zoals workshops, cursussen en lezingen. In het documentatiecentrum vindt u, naast een uitgebreid genealogisch aanbod, alles over de geschiedenis van de streek en van haar textielhistorie.

 

A.Larkin_Cradle_7262PAmin Jantine Koppert detail Once Upon a time II photo2min Kitty  nr. 5 DSCN3392min

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com