U bevindt zich hier: Home » eropuit » Escher Paleis Lange Voorhout Den Haag

Escher Paleis Lange Voorhout Den Haag

Geschreven door Elenea
wallpaperswa.com

wallpaperswa.com

Escher was een kunstenaar uit Nederland die bekend is geworden door zijn houtsneden en -gravures en lithografieën waarin wiskundige berkeningen in verwerkt zijn. Het zijn bij elkaar passende vormen die door meetkundige patronen in elkaar passen. Zijn  vlakverdelingen zijn subliem.

Escher Paleis Lange Voorhout Den Haag

Iedereen heeft vast wel eens werk van Maurits Cornelis Escher gezien. Daar kun je echt naar blijven kijken! Zo indrukwekkend hoe hij bijvoorbeeld vanuit geometrische figuren mooie, gedetailleerde dieren maakt. Heel bijzonder.
Het Paleis Lange Voorhout in Den Haag, voormalig koninklijk paleis, is nu geheel gewijd aan het werk van Nederlands grafisch kunstenaar Escher. Het is een permanente tentoonstelling, dus haast je niet. Maar als je net als ik van surrealistische kunst houdt, mag je een bezoek aan het paleis niet overslaan!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com