U bevindt zich hier: Home » eropuit » Geneeskrachtige kruiden museum

Geneeskrachtige kruiden museum

Geschreven door Elenea

Geneeskrachtige kruidenGeneeskrachtige kruiden zien hoe die gekweekt worden, dan bezocht je met mooi weer de geneeskrachtige kruidentuin van het Nationaal Farmaceutish Museum De Moriaan in Gouda. In het museum was te zien hoe planten gebruikt worden bij de bereiding van poeders, zalfjes en pillen.
Maar helaas ……………………..

Slechts vier jaar lang heeft het museum mogen huizen in de “De Moriaan”: de gemeentelijke cultuurbezuinigingen van 2011 zorgden ervoor dat het NFM voortijdig zijn deuren moest sluiten.

Geneeskrachtige kruiden museum

Als reactie op de noodgedwongen sluiting heeft het bestuur de rol van erfgoedinstelling opnieuw onder de loep genomen en is er nu een nieuwe identiteit: volledig virtueel.

Deze nieuwe digitale identiteit past uitstekend bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van erfgoedbeheer: musea moeten zichzelf opnieuw uitvinden om mee te bewegen met de huidige samenleving, die steeds meer gericht is op toekomst en technologie.

Het NFM wil bewijzen dat verleden, heden en toekomst elkaar kunnen ontmoeten in een nieuw soort museumomgeving: het virtuele museum. Innovatie, inspiratie en educatie zijn hierbij leidend. Neem dus snel een kijkje!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com