U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Stelten en loopklossen buiten speelgoed

Stelten en loopklossen buiten speelgoed

Geschreven door Elenea

stelten en blik lopenStelten en loopklossen (blik lopen) zijn buitenspeelgoed voor op het schoolplein of gewoon op straat. Vroeger zag je ze veel meer en nu zijn het de echte buiten speelkinderen die zich hierin een handigheid eigen hebben gemaakt of willen maken.

Stelten en loopklossen zelf maken

Loopklossen
Van twee stevige conservenblikken maak je loopklossen. In elk blik boor je twee gaatjes tegenover elkaar bovenaan de dichte kant. Haal door de twee gaatjes een lang touw, dat zo lang is dat je met het touw op de blikken, rechtop kunt staan. Natuurlijk met een flinke knoop aan de binnenkant.
blokBekijk een voorbeeld bij fermetteijs.be/nl

Voor kleuters maak je de loopklossen van stevige deksels of van lage conservenblikjes. Minder hoog en goed om de balans te oefenen zonder hard te vallen.

Stelten maken
Echte stelten maak je van twee dikke latten van twee meter lang. Een stuk dikke plank van ongeveer 30 x 30 cm. Zaag dit diagonaal door en lijm elk stuk goed vast op de latten met de punt naar beneden. De hoogte waarop, hangt af van je lengte en behendigheid.
Je loopt er op met je handen voor je uit, en de latten achter je schouders en tussen je gekromde armen en lijf, de handen naar achteren gericht met de duimen naar voren.
Bekijk de werkuitleg bij : speelzolder.com/stelten

Spannend steltlopen : steltvechten.
Door met het ondereind van de stelten tegen de stelten van je tegenstander te tikken en met je schouders te duwen en je vervolgens tegen elkaar aan te laten vallen, probeerde je elkaar van de stelten af te duwen.
LET OP : eindigt meestal in huilen…….

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com