U bevindt zich hier: Home » moeders » Beloning en schouderklopje kind werkt

Beloning en schouderklopje kind werkt

Geschreven door Elenea
happyfamilylife.com

happyfamilylife.com

Beloning en schouderklopje werkt vaak beter dan mopperen. Ben je ook wel eens bij de juf van je zoon of dochter uitgenodigd om te komen praten over het gedrag. Dan kan het zijn dat de juf tevreden is over de prestaties bij taal en rekenen, maar over het gedrag niet. Heb jij een kind dat nogal ondeugend en erg aanwezig is in de klas. Dan heeft je kind wellicht een stoel bij iemand weggetrokken die net wilde gaan zitten of misschien raakt je zoon/dochter regelmatig iets kwijt.
Oef, daar zit je dan als moeder, die zelf toch een redelijk braaf meisje is geweest in de klas vroeger…

Beloning en schouderklopje kind werkt

Alleen maar straffen helpt niet bij de meeste kinderen, maar belonen wel. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar handige hulpmiddelen om te helpen bij het belonen. Ik kwam terecht bij happyfamilylife.com
Je kan natuurlijk ook een workshop volgen, maar dat vind ik persoonlijk wat te ver gaan. Zij verkopen handige producten. Zoals bijvoorbeeld Kinderzin Schouderklopjes in combinatie met de Het-gaat-me-lukken-kaart. Deze zijn vooral geschikt om samen met je kind(eren) te werken aan een leuke manier van belonen.

  • Kinderzin Schouderklopjes bevat 18 beloningskaarten, waarvan twee zelf in te kleuren beloningen. Met stickertjes die in de agenda geplakt kunnen worden bij de datum dat de beloning wordt verzilverd. Als je kind iets goed heeft gedaan of iets geleerd heeft kun je hem of haar zelf een beloning uit dit boekje laten kiezen. De beloning is een activiteit die samen gedaan kan worden met de (groot)ouder(s) of met een vriendje of vriendinnetje. Een belangrijke stimulans voor de eigenwaarde van je kind. Een aantal kaarten is zelfs te versturen als ansichtkaart naar degene waarmee het kind de activiteit wil gaan doen.
  • De Kinderzin Het-gaat-me-lukken-kaart is een steuntje in de rug voor kinderen die iets willen leren of af willen leren. Het kind maakt samen met de ouder(s) een afspraak over wat het wil bereiken. Op deze wijze kan het kind spelenderwijs gestimuleerd worden tot gedragsverandering en groeien in zelfvertrouwen. En dan lukt natuurlijk alles.
    Losse Het-Gaat-Me-Lukken kaarten zijn uitverkocht. Een digitale Het-gaat-me-lukken kaart kan gratis gedownload worden: Gratis download

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Sylvia maart 31, 2007 - 5:21 pm

Zo’n “het gaat me lukken kaart” is ook heel simpel zelf te maken in excel. Voordeel is ook dat je zelf het aantal vakjes kunt bepalen en dus hoeveel keer iets “goed gedaan”moet worden voordat er een beloning volgt.

Leuke stickertjes om in de vakjes te plakken zijn momenteel overal te koop.

Geen idee hoe je zo’n sheetje maakt? Dan mag je me altijd mailen dan stuur ik je er een.

Reageer
Daphne april 4, 2007 - 11:43 am

Op zoek naar wijnnieuws voor ons collega-blog http://www.wijntop5.blogo.nl kwam ik op de nieuwe uitgeverij Onlibri.nl Dit Opvoedboek tegen, dat je gratis kunt downloaden. Iets voor jouw Blog? Groet!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com