Paasbrunch of paasontbijt wordt een succesje met zelf gekweekte waterkers. Staat mooi op de paastafel en is lekker en gezond. Helemaal feestelijk als je de waterkers op tafel zet in een eierschaal. Hoe je dat doet, dat lees je hieronder.
Paasbrunch met waterkers
- Eet ruim voor Pasen enkele eieren en lepel het ei er voorzichtig uit zodat je wat mooie hele eierschalen kunt schoonmaken en bewaren
- Knip een eierdoos in stukken, zodat je net zo veel houdertjes hebt als eierschalen (zie de onderstaande video)
- Verf deze eierdoos kuipjes in een passende Pasen kleur (appeltjes groen of zonnig geel)
- Vul een week voor Pasen een paar schoongemaakte eierschalen met een beetje keukenpapier en zet ze in de geverfde eierdoos kuipjes
- Maak watjes nat met water en leg op het keukenpapier
- Strooi waterkerszaadjes op de watjes
- Besprenkel met water
- Zet de eierschalen met de zaadjes op een warme zonnige plek
- Druppel elke dag wat water over de zaadjes
- Met Pasen zijn jouw decoratieve waterkers eierschalen klaar voor een feestelijke paasbrunch of paaslunch