U bevindt zich hier: Home » actueel » Grootste baby ooit en de bevalling

Grootste baby ooit en de bevalling

Geschreven door Elenea
images.clipartpanda.com

images.clipartpanda.com

Grootste baby ooit. Help! Een baby van 14 pond en bijna 60 cm!  Marie Michel uit Norwich beviel in 2006 van deze reus in het William W. Backus Hospital. Ze was wel wat gewend want het is haar derde kind en de andere twee waren ook geen kleintjes. Maar deze baby Stephon breekt alle records en kan kleertjes aan van een baby van 6 maanden! De moeder lijkt zelf ook geen kleintje trouwens…

In 2013 werd een baby met een gewicht van 6,1 kg (13,4 lbs) geboren met een lengte van  van 57 cm (22 in). Jasleen, een meisje, werd geboren in het Universitair Ziekenhuis in Leipzig, Duitsland, op 26 juli.

Grootste baby ooit en de bevalling

Hoor je tijdens je zwangerschap dat de baby aan de grote kant is, dan vraag je je misschien af of grote kindjes eerder geboren worden. Laat je goed in de gaten houden, vaak worden ze wel eerder geboren of wordt de bevalling vervroegd ingeleid en in het ziekenhuis bevallen is een must. De kans bestaat dat het kindje vast komt te zitten met de schoudertjes en dan is snel ingrijpen van levensbelang.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Denise oktober 10, 2006 - 5:20 pm

Help!

Reageer
salih elem november 13, 2006 - 7:47 pm

heel leuk vooral als je zelf ook een record breker bent.
ben geboren 18 maart 1986 in de sophia kinderziekenhuis
in Rotterdam. precies 56 centimeter en 4100 gram de dokters waren allemaal verbaast de grootste baby ooit geboren in de ziekenhuis iedereen was benieuwd wie de gelukkige was
tot ze me moeder zagen die is maar 1.51m lang en me pa is 1.80 lang ahha toch leuk om te lezen.

Reageer
Elsbeth december 30, 2008 - 1:12 pm

4100 gram en 56 cm groot? Ach, dat valt echt wel mee.
Hier 3 kinderen met de gewichten 4415 gram, 4390 gram en 5665 gram (eigenlijk 5700 gram, maar is nog een extra weegschaal gehaald om te wegen, voor de tweede weging heeft de kleine eerst geplast en gepoept). De lengtes waren 50 cm, 57 cm en 57 cm.
Op 1 na dus allemaal langer in lengte, maar wel allemaal zwaarder dan Denise.

Ik kan me niet voorstellen dat Denise in 1986 een record brak met dit gewicht en deze lengte. Kom op zeg, een kinderziekenhuis en dan met deze maten al een record? Hier is mijn jongste nog niet eens een record als ik het goed begrepen heb.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com