U bevindt zich hier: Home » baby, peuter, kleuter » Mama Café door heel Nederland

Mama Café door heel Nederland

Geschreven door Elenea

wat is mama cafe 1Mama Café, wat is dat? Overal in Nederland ontmoeten ouders met kleine kinderen elkaar bij het Mama Café. Een plaats waar je kan ontmoeten, samen spelen en gewoon even kan ontspannen. Mama Cafés worden vaak op vrijwillige basis georganiseerd door enthousiaste ouders. Binnen het Landelijk MamaCafé Netwerk adviseren en ondersteunen zij elkaar.

Elk Mama Café heeft als doel om een laagdrempelige ontmoetingsplek te zijn voor kersverse ouders en hun kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Veel ouders hebben te maken met onzekerheden in de zo belangrijke eerste levensjaren van een kind. Door het samenbrengen van ouders ontstaat er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en vriendschap op te bouwen.

Ook voor de kinderen wordt er bij een Mamacafé van alles georganiseerd, van babymassage tot dansen en knutselen, ook is er veel ruimte om samen te spelen.

wat is mama cafe

MamaCafés vieren Moederdag

In de week van Moederdag organiseren de Mama Cafés in 2015 een speciale Mama Café editie. Door het hele land heen zetten Mama Cafés de moeders bij hen uit de regio in het zonnetje door een zogenaamde Mama Verwendag te organiseren. Dit zijn feestelijke en gezellige activiteiten om moeders geheel volgens het gedachtegoed van Moederdag te verwennen. De Mama Verwendag wordt landelijk gecoördineerd door het Mama Café Netwerk.

De Mama Verwendag

Moederdag vindt plaats op zondag 10 mei 2015. In het kader van deze dag rondom het moederschap organiseren de Mama Cafés rondom deze datum een speciale editie om hun bezoekende mama’s flink in de watten te leggen. De activiteiten verschillen per locatie, maar bezoekers kunnen hierbij bijvoorbeeld denken aan een make-over door een schoonheidsspecialist, een speciale Moederdag workshop, speciale (gezonde) lekkernijen of de aanwezige van een masseuse.

Uiteraard zijn alle activiteiten georganiseerd met het oog op de aanwezigheid van de jonge kinderen die meekomen met de moeders.

Via de website www.mamacafenetwerk.nl kun je terugvinden welke Mama Cafés de Mama Verwendag organiseren.

Moederdag

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Hanna december 14, 2016 - 1:12 pm

Wat doen jullie daar dan precies met de ouders? Worden er activiteiten/vormingen georganiseerd?

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com