Gerelateerde artikelen

  • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
  • Kinderfeestje organiseren en een goed idee Kinderfeestje organiseren en een goed idee
  • Kleurenklok geeft grip op tijd Kleurenklok geeft grip op tijd
  • Hoedjes, petjes of piratendoek Hoedjes, petjes of piratendoek
  • Kinderfilmfestival door heel Nederland Kinderfilmfestival door heel Nederland
  • Popcorn traktatie Popcorn traktatie
moeders

Kind en geweld

STOP-violence-against-CHILDREN
STOP-violence-against-CHILDREN

Kind en geweld is uit den boze. Een opvoedkundige tik mag nog net, maar verder mag je niet gaan als ouders. Hier kan ik helemaal achter staan. Natuurlijk geef jij ook wel eens een corrigerende tik (vooral uit machteloosheid) , maar achteraf heb je direct spijt. En echt helpen doet het alleen als het zeer sporadisch voorkomt.
Sommige ouders slaan letterlijk en figuurlijk wel eens door en daarom vind ik onderstaand bericht positief.

Kind en geweld

kind en geweld

Een tik op de vingers die gegeven wordt omdat de snoeppot geplunderd werd, mag. Maar achteraf opzettelijk een kind fysiek of geestelijk pijn doen uit opvoedkundig oogpunt, dat mag niet.

Dit verbod is vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek. In 2007 is geestelijk of lichamelijk geweld tegen kinderen verboden. Ook enige andere vernederende behandeling van kinderen door ouders of opvoeders wordt daarmee verboden.

De minister erkent hiermee dat er inbreuk gedaan wordt op de eigen verantwoordelijkheid van ouders. Maar de groei van het aantal meldingen van kindermishandeling en de toename van geweld is dé reden geweest om dit verbod officieel vast te leggen.

  • De wet is bedoeld als een signaal aan ouders. Zij moeten begrijpen dat de norm is dat geweld, mentaal of fysiek, tegen kinderen niet mag en dus strafbaar is.