U bevindt zich hier: Home » hobby » Recept lekkerste kokos cake

Recept lekkerste kokos cake

Geschreven door Elenea
google coconut cake

google coconut cake

Recept lekkerste kokos cake deel ik met jullie,  omdat ik tijden geleden dit ongelooflijk lekkere recept heb gevonden. Volgens mij noemen ze het een ‘drammerhage’. Een cake met een donkerbruin kokoslaagje.

Recept lekkerste kokos cake

Benodigdheden:
250 gr cakemeel, 50 gram margarine, 300 gram suiker, 3 eieren, 2 dl melk.

Voor de kokoslaag:
125 gr margarine, 100 gr geraspte kokos, 250 gr donkerbruine basterdsuiker, 0,5 dl melk.

lekkerste kokos cake

Oven voorverwarmen:
gas stand 5 of 6, electrisch 200 graden, hete lucht 175 graden.

  1. Klop de eieren met de suiker tot een romige, lichtgele massa.
  2. Verwarm de melk (niet te heet) en smelt hierin de boter.
  3. Roer het cakemeel door het ei/suiker mengsel en voeg de verwarmde melk toe.
  4. Doe het beslag in een ingevette, rechthoekige bakvorm.
  5. Doe de vorm in het midden van de oven en bak de cake in 20 minuten goudgeel.

Kokosbeslag:
verwarm de melk en smelt hierin de boter. Roer de suiker en de kokos door elkaar en voeg de melk toe.

Spatel het kokosbeslag over de cake (gebruik een lepel die steeds in warm water wordt gedompeld).

De oven op de hoogste stand zetten en de cake bovenin nog 5 minuten bakken.

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Connie van den anker september 26, 2006 - 2:57 pm

Ik kende deze cake niet en heb hem dus meteen gemaakt. HEERLIJK!
Gemakkelijk en snel klaar. Mijn kinderen en klein kinderen vonden hem ook erg lekker. Dit recept blijft in mijn “bakcollectie”!

Reageer
Willemijn Groen maart 14, 2007 - 1:05 pm

Ik zocht al heel lang het recept voor drammerhage!
Iemand uit ons dorp maakte het ieder jaar 1 keer voor de basisschoolavond, maar ze wilde het recept niet geven.. Dus heel erg bedankt!

Reageer
Jev januari 29, 2017 - 2:56 pm

Je hebt wel een hoop fantasie nodig om dit recept te laten slagen. Gelukkig kijken wij Rudolph waardoor wij ons raad wisten met dit karige recept. Verder wel leuk bedacht en het smaakt opzich prolijk. Hij zit nu in de oven. We houden onze vingers gekruist. Groetjesss

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?