Recept aubergine mozzarella lasagna om de échte Melanzane alla parmigiana te maken. Deze lasagna wordt gemaakt met buffelmozzarella, gegrilde aubergine, Parmezaanse kaas en tomaat en wordt gegaard in de oven.
Recept Melanzane alla parmigiana
Benodigdheden (4 personen)
4 (kleine)_ aubergines (in de lengte in plakken van minder dan 1 cm dik snijden)
zeezout, versgemalen peper, olijfolie, 3 tenen knoflook,
2 blikken gepelde tomaten
2 handen vol verse basilicum blaadjes
100 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
2 bollen buffelmozzarella (in stukken scheuren of dunne plakken snijden)
- Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat een half uur staan in een zeef
- Spoel de aubergine na een half uur af met water en dep droog met keukenpapier
- Fruit de knoflook in een beetje olie op een matig vuur
- Voeg de tomaten toe en daarna de basilicumblaadjes.
- Laat dit op een matig vuur koken totdat de saus flink is ingedikt en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de plakken aubergine in een beetje olie op hoog vuur aan beide kanten bruin en laat uitlekken op keukenpapier
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Vul de bodem van de lasagnaschaal met een laagje tomatensaus
- Dek af met een laagje aubergine en
- bestrooi met de twee soorten kaas
- Bouw de lasagna zo verder op en eindig met de kaas
- Bak de Melanzane alla parmigiana lasagna in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar