U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Creatief met Henri Matisse, fauvisme

Creatief met Henri Matisse, fauvisme

Geschreven door Elenea

matisseCreatief met Henri Matisse, een voor mij inspirerende schilder. Ik vind zijn kleurgebruik en vormgebruik subtiel en elegant. Matisse was een veelzijdig kunstenaar. Hij wordt gezien als de grondlegger van het fauvisme, een stijl met fel contrasterende kleuren naast elkaar zonder enige overgang, waarbij de harde confrontaties niet getemperd worden. Tevens werd er geen rekening meer gehouden met het perspectief. De voorgrond werd als het ware omlaag geklapt en staat in het schilderij in hetzelfde niveau als de achtergrond. Toch wordt het perspectief in zekere mate geaccentueerd door kunstig gebruik van de vormen en kleuren. (lees meer: Henri Matisse)
Hij schilderde o.a.

Henri Matisse en inspiratie

  1. Wil je zelf met deze inspirerende kunstenaar aan de slag, gebruik dan één van zijn kunstwerken als basis en schets dit met enkele lijnen op een groot stuk papier.
  2. Probeer op je eigen manier de simpele schets vorm te geven.
  3. Je kan dat doen met acrylverf, waterverf, pastelkrijt, met houtskool, met gescheurd vloeipapier, met ecoline, met gescheurd krantenpapier of met gescheurd papier uit tijdschriften.

Papiers découpés, Henri Matisse

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com