U bevindt zich hier: Home » moeders » Decoreren met cactussen

Decoreren met cactussen

Geschreven door Elenea
Decoreren met cactussen. Bron: google.nl

Decoreren met cactussen.
Bron: google.nl

Decoreren met cactussen is helemaal hot. Op een tafel onder een glazen stolp of als patchwork op een kussen, alles kan, als het maar een cactus is met flinke stekels en wellicht een kleurrijk bloemetje.

Cactussen kunnen lang zonder water, want cactussen kunnen vele malen hun eigen gewicht aan water opzuigen. Bij lagere temperaturen in de winter kan een cactus zonder problemen 3 maanden zonder water, hierbij kunnen sommige cactussoorten iets krimpen. Bij lagere temperaturen is het beter om de grond droog te houden. Staat de cactus echter in de huiskamer vol in de zon en boven een radiator, dan is 1 maal per maand water geven voldoende.

Decoreren met cactussen

  • Cactussen hebben weinig water nodig, dus een ideale manier om natuurgetrouw de decoreren. Bekijk de vele mogelijkheden van cactussen.
    In de zomer moet de grond tussen het water geven goed opdrogen. Meer water kan de groei stimuleren, maar wacht bij twijfel met water geven. De meeste cactussoorten gaan in de huiskamer dood doordat ze te veel water hebben gekregen, de cactus zal dan vanuit de wortels gaan verrottenen dat zie je pas veel later.
    Na een rustperiode beginnen met meer water geven wanneer er mogelijk bloemknoppen te zien zijn.
  • Kruissteek patroon cactus
  • Patchwork of quilt patroon cactus

Decoreren met cactussen.  Bron: design-milk.com

Decoreren met cactussen.
Bron: design-milk.com

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com