U bevindt zich hier: Home » hobby » Creatief met imitatiebont, kunstbont

Creatief met imitatiebont, kunstbont

Geschreven door Elenea
creatief met imitatiebont Bron: stoffen-online.nl

creatief met imitatiebont
Bron: stoffen-online.nl

Creatief met imitatiebont, kunstbont. Knip het imitatiebont (kunstbont) altijd aan de achterzijde en zorg er voor dat zo weinig mogelijk haren worden doorgeknipt. In plaats van een schaar, kan je ook een scherp mesje gebruiken.

Creatief met imitatiebont, tips

 • Aan handschoenen, een sjaal en een muts van de Hema naai je smalle strookjes kunstbont met de hand vast.

  creatief met imitatiebont

 • Sneeuwlaarsjes van de Hema verfraai je met een strook langharig kunstbont van 15 cm hoog met een breedte van de omtrek van de laars plus enkele cm.
  Je vouwt het lapje imitatiebont dicht en stikt de beide korte zijden dicht tot een koker. Werk één kant van de koker (onderzijde) van het kunstbont met de hand af en de andere zijde zet je vast met een stevige leernaald op de bovenkant van de laars. Trek het bont over de laars.
 • Maak een lapjesdeken van imitatiebont.
  Koop verschillende lapjes kunstbont op de markt en een soepele aangenaam voelende lap stof (zijde, zachte wol, soepel katoen) voor de achterzijde, die net zo groot is als jij wil dat je lapjesdeken wordt (bijvoorbeeld 150 x 180 cm). Knip naar wens kleine en grotere lapjes haaks uit het kunstbont, dan blijft je deken beter in vorm.
  Naai alle imitatiebontlapjes met een zigzagsteek aan elkaar. Je kan er ook nog andere mooie lapjes tussendoor naaien. Kijk steeds of je het wel mooi vindt.
  Naai de lapjesdeken op de lap stof (achterzijde) met de goede zijden op elkaar. Laat een stukje open, waardoor je de lapjesdeken kunt keren. Naai met de hand dicht.

creatief met kunstbont

 • Leg een vierkant of rechthoekig stuk kunstbont in de maat van een kussenvulling (plus enkele centimeters voor de naad)
  en
  een passend stuk stof voor de achterzijde, als je die niet ook van kunstbont wil maken,
  met de goede kanten op elkaar en stik dit aan elkaar vast. Laat een stukje open om de kussenvulling er in te stoppen. Naai het kussen verder met de hand dicht.

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Ans Groesz-Veldhuis december 2, 2006 - 10:44 am

Leuk idee

De kinderen vinden dit vast erg (aaibaar)leuk.

Reageer
Iris de Bruin mei 16, 2017 - 11:25 am

Hey, wat gaaf bedacht! Ik gebruik zelf regelmatig het imitatiebont van Bontshop voor zulke projecten. Die is over het algemeen kwalitatief beter en ik vind dat zij een ruimer assortiment hebben. Misschien een optie om ook eens naar te kijken!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com