Gerelateerde artikelen

 • Verrassing schrijven op glas of spiegel Verrassing schrijven op glas of spiegel
 • Lintje of decoratie speld zelf maken Lintje of decoratie speld zelf maken
 • Fietswiel recyclen tot kroonluchter of lamp Fietswiel recyclen tot kroonluchter of lamp
 • Poezieplaatjes op de muur is origineel Poezieplaatjes op de muur is origineel
 • Muur decoreren met gratis klok sjabloon Muur decoreren met gratis klok sjabloon
 • Inspiratie muur achter je bureau tips Inspiratie muur achter je bureau tips
hobby

Creatief met imitatiebont, kunstbont

creatief met imitatiebont Bron: stoffen-online.nl
creatief met imitatiebont
Bron: stoffen-online.nl

Creatief met imitatiebont, kunstbont. Knip het imitatiebont (kunstbont) altijd aan de achterzijde en zorg er voor dat zo weinig mogelijk haren worden doorgeknipt. In plaats van een schaar, kan je ook een scherp mesje gebruiken.

Creatief met imitatiebont, tips

 • Aan handschoenen, een sjaal en een muts van de Hema naai je smalle strookjes kunstbont met de hand vast.

  creatief met imitatiebont
 • Sneeuwlaarsjes van de Hema verfraai je met een strook langharig kunstbont van 15 cm hoog met een breedte van de omtrek van de laars plus enkele cm.
  Je vouwt het lapje imitatiebont dicht en stikt de beide korte zijden dicht tot een koker. Werk één kant van de koker (onderzijde) van het kunstbont met de hand af en de andere zijde zet je vast met een stevige leernaald op de bovenkant van de laars. Trek het bont over de laars.
 • Maak een lapjesdeken van imitatiebont.
  Koop verschillende lapjes kunstbont op de markt en een soepele aangenaam voelende lap stof (zijde, zachte wol, soepel katoen) voor de achterzijde, die net zo groot is als jij wil dat je lapjesdeken wordt (bijvoorbeeld 150 x 180 cm). Knip naar wens kleine en grotere lapjes haaks uit het kunstbont, dan blijft je deken beter in vorm.
  Naai alle imitatiebontlapjes met een zigzagsteek aan elkaar. Je kan er ook nog andere mooie lapjes tussendoor naaien. Kijk steeds of je het wel mooi vindt.
  Naai de lapjesdeken op de lap stof (achterzijde) met de goede zijden op elkaar. Laat een stukje open, waardoor je de lapjesdeken kunt keren. Naai met de hand dicht.
creatief met kunstbont
 • Leg een vierkant of rechthoekig stuk kunstbont in de maat van een kussenvulling (plus enkele centimeters voor de naad)
  en
  een passend stuk stof voor de achterzijde, als je die niet ook van kunstbont wil maken,
  met de goede kanten op elkaar en stik dit aan elkaar vast. Laat een stukje open om de kussenvulling er in te stoppen. Naai het kussen verder met de hand dicht.