U bevindt zich hier: Home » actueel » Maiskolven krans of slinger maken

Maiskolven krans of slinger maken

Geschreven door Elenea

maiskolven drogen krans maken Maiskolven krans of slinger maken doe je in het najaar, want dan rijpt de mais en als de toef met haar op de kolf  bruin en droog wordt, is de siermais goed om te drogen. De schutbladeren trek je naar beneden, zodat de kolf vrijkomt en dus goed kan drogen.
TIP: Het is handig, om voor het maken van een krans of andere decoraties, na het oogsten een houten prikker door het zachte merg van de kolf te steken.

Maiskolven krans of slinger maken

  • Een krans kan je maken van bonte minimaiskolfjes met gedroogde bladeren. Om een stro-krans draai je met touw de maiskolven en het blad vast. Knip terwijl je werkt de lange stelen en stokjes af.
  • Voor een heerlijk geurende guirlande (slinger) gebruik je bijvoorbeeld vers geoogste minimais. De in stukjes gesneden minimais rijg je om en om met veel laurierblad aan een dun touw met een stopnaald.

Maisrassen die zich prima laten kweken in de tuin zijn snelrijpende, vroege rassen zoals

maiskolven drogen

 

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Jolanda Beukeboom oktober 13, 2006 - 3:05 pm

Hallo,

Erg leuk idee als je zo als ik ook van bloemschikken houdt. Alleen weet ik vaak niet waar ik al dat materiaal vandaan moet halen.

Groet Jolanda

Reageer
Elenea oktober 13, 2006 - 5:03 pm

@Jolanda. Bij de boer die mais kweekt haal je wat maiskolven en die laat je drogen (zie beschrijving hierboven). Mooie bladeren uit het bos ga je drogen. De hersftgekleurde bladeren van de muurklimmers kan je drogen en hiervoor gebruiken.

Reageer
syl december 11, 2006 - 2:37 am

iedereen kan materialen bestellen bij decofleur,

ook particulieren.

http://www.decofleur.nl

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com