U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Genealogie is ook een hobby

Genealogie is ook een hobby

Geschreven door Elenea
Genealogie. Bron: myheritage.com

Genealogie. Bron: myheritage.com

Genealogie is ook een hobby, want veel mensen vinden het belangrijk om familiegegevens inzichtelijk te maken. De tijd dat mensen, die in de geschiedenis van hun familie geïnteresseerd waren, de gevonden gegevens in een kaartsysteem en geboorte-, trouw- en rouwkaarten in schoenendozen bewaarden ligt al jaren achter ons. Vandaag de dag zijn er genoeg mogelijkheden om gegevens over een familie digitaal te verwerken, te bewaren en te publiceren.

Genealogie is ook een hobby

  • Aldfaer is het eerste gratis Nederlandse genealogische computerprogramma. Zo’n 40 procent van mensen die aan stamboomonderzoek doen gebruiken dit programma.
  • MyHeritage is een website waarop men de zelf gemaakte stambomen kan publiceren. Het voordeel is dat de dan nieuw ingebrachte namen (van personen) worden vergeleken met wat er al in de database van MyHeritage staat. Met 75 miljoen gebruikers over de hele wereld en 27 miljoen stambomen een niet onbelangrijke bron van informatie.

Sinds deze samenwerking zien Aldfaer-gebruikers wanneer ze hun programma opstarten nu ook een melding wanneer er in de database van MyHeritage eenzelfde naam is gevonden. Dat kan soms aanvullende informatie opleveren en zelfs nieuwe nog onbekende familieleden of familiebanden.

Geneaal is een gratis Nederlandstalige programma dat de genealoog ondersteunt bij zijn werkzaamheden. Het kan de genealogische gegevens over personen en relaties tussen de personen opslaan en bewerken. .
Daar waar Aldfaer een relatie heeft met MyHeritage, zo heeft de nieuwe versie 9.0 van Geneaal de mogelijkheid documenten naar Genealogie Online te verzenden. Dit is een Nederlandse website waarop mensen hun stambomen kwijt kunnen en die met andere gebruikers kunnen delen.

Interessegroep Genealogie
De Interessegroep Genealogie van HCC is een levendige groep die adviseert over bijvoorbeeld genealogische softwarepakketten en de mogelijkheden van internet op dit gebied. De groep biedt een omvangrijk netwerk om kennis en ervaringen uit te wisselen en geeft presentaties en cursussen door heel het land. Daarnaast exploiteert zij een tweetal websites: de nieuwssite http://genealogie.hcc.nl en www.stamboom.nl

thumbs.dreamstime.com

thumbs.dreamstime.com

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com