U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Eigen kersttrui maken tips

Eigen kersttrui maken tips

Geschreven door ellenhobby

Zelfgemaakte kersttrui met kerstboom 2Eigen Kersttrui maken moet je ruim voor de Kerstdagen mee starten. Als de eerste kerstliedjes op de radio te horen zijn, de eerste kerstafdelingen reeds geopend zijn en de kerst-outfits weer staan te glimmen en blinken in de etalages. Kortom: als je voelt dat de Kerstdagen er weer aan komen. Al deze dingen dragen bij aan de voorpret in de aanloop naar de feestdagen. Maar nog veel leuker is het om zelf aan de slag te gaan om in de kerstsfeer te komen. Het maken van je eigen kersttrui, naar goed Amerikaans en Brits gebruik, is hier perfect voor.

zelfgemaakte kersttrui

Eigen kersttrui maken tips

De Kersttrui. Wat is het?
Het zijn vrolijke truien waarop verschillende typische motieven voor de kerstdagen bij elkaar zijn gebracht zoals rendieren, Kerstmannen, kerstsokken, kerstballen, slingers enzovoort. Alles mag en het is de bedoeling om elk jaar een andere humoristische trui te dragen waarmee je iedereen probeert te overtroeven. Er is zelfs een speciale ‘Foute Kersttruiendag’. Je kent de (foute) kersttrui bijvoorbeeld vast wel uit Bridget Jones’s Diary waar acteur Colin Firth als Mark Darcy in de beroemde kennismakingsscène een kersttrui draagt met een rendier. Heel fout en voor Bridget Jones een anticlimax. Inmiddels is de kersttrui steeds populairder geworden en onderhand een ware must-have voor het winterseizoen.

Kerstornamenten verzamelen
Voor het maken van jouw eigen unieke kersttrui kun je een oude trui gebruiken of een basic model trui kopen. Bedenk alvast of je alleen kleine versieringen wilt gaan gebruiken of bijvoorbeeld ook een grote kerstboom, sneeuwpop, Kerstman, kerstsok of rendier wilt maken als middelpunt van de trui. Vilt in de kleur van je onderwerp is erg geschikt om hiervoor te gebruiken.

Nu begint de voorpret pas echt, want je hebt ook allerlei feestelijke kerstornamenten nodig om de trui straks mee te versieren. Verzamel alles wat je tegenkomt en leuk lijkt om te gebruiken, want alles mag en kan. Winkels als de Xenos, Wibra en Hema hebben bijvoorbeeld vaak leuke slingers, kleine pakjes of kleine kerstballen voor een schappelijke prijs. Denk ook aan linten, pailletten of glitters om te gebruiken.

Versier jouw unieke kersttrui
Zorg ervoor dat je een lijmpistool, (textiel)schaar en naald & draad bij de hand hebt voordat je begint. Ook kranten als bescherming van je tafel en een stuk karton is handig om in de binnenkant van de trui te schuiven en zo te voorkomen dat de voor-en achterkant van de trui aan elkaar plakken als je een stuk vilt of andere versieringen op de trui plakt met het lijmpistool.

Kerstmuziek aan, nu kun je aan de slag. Teken bijvoorbeeld eerst een kerstboom op groen vilt en knip dit uit. Beplak de kerstboom met slingers, kleine kerstballen, wat engelenhaar en pakjes. Terwijl dit droogt, kun je alvast verspreid over de trui zilveren pailletten vastnaaien. Plak vervolgens de kerstboom met het lijmpistool op de voorkant van de trui. Is de trui verder genoeg versiert met de pailletten? Of kan de trui nog meer versiering gebruiken? Is het antwoord nee, dan is je (foute)kersttrui klaar!

Tip: Heb jij (klein)kinderen, dan is het erg gezellig om met het hele gezin Kerstruien te maken. Ieder maakt zijn of haar eigen trui of je maakt juist een afbeelding die van de ene trui in de andere doorloopt!

Bron: Naomi

Zelfgemaakte kersttrui met rendier

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com