U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Winterpret voor hele gezin zijn plezierpistes

Winterpret voor hele gezin zijn plezierpistes

Geschreven door Elenea
plezierpistes Copyright: © OT Les Gets_N. Joly

plezierpistes
Copyright: © OT Les Gets_N. Joly

Winterpret voor hele gezin vind je op de plezierpistes. We moeten er echt aan geloven als de herfst is begonnen. Op zich niets mis mee, want het betekent gezellige tijden binnen op de bank met het uitzicht op de feestdagen. Maar er is nog iets leuks om naar uit te kijken: het wintersportseizoen! Zelfs als je geen fan bent van kou is er volop avontuur te beleven in de Franse Alpen.

Winterpret voor hele gezin zijn plezierpistes

Dat is precies de reden waarom ik dit artikel plaats. De Franse Alpen als wintersportbestemming is een prima bestemming met plezierpistes. Deze ludieke pistes en activiteiten zorgen ervoor dat er winterpret is voor het hele gezin. Vooral voor gezinnen met kinderen is er volop plezier te beleven.

De leukste trends op het gebied van plezierpistes op een rijtje

 1. Gave manieren om kinderen te laten skiën
  Wat dacht je van speciale paarse Milkapistes? Inderdaad, naar de chocolade. Op deze vlakke pistes geschikt voor jonge kinderen wordt regelmatig chocolade uitgedeeld, vind je de herkenbare Milka-koe terug en kunnen jonge kinderen in alle veiligheid leren skiën en snowboarden. Milkapistes zijn te vinden in Les Gets, Les Arcs, La Plagne Alpe D’Huez, Le Grand-Bornand en Châtel.
 2. Freestyle zones voor de echte waaghalzen
  Er bijzondere zones ontwikkeld waar zelfs de meest puberende tieners warm van worden! Het freeriden (off-piste skiën of snowboarden) wordt steeds populairder en daar wordt goed op ingespeeld door georganiseerde off-piste tours onder leiding van een gids. Helemaal tof zijn de toerskitochten bij nacht! Val Thorens heeft een erg goede funslope, maar ook in Les Menuires, Les Gets en Serre Chevalier zijn de freestyle zones te vinden. Off-piste activiteiten zijn er volop te vinden in La Clusaz, Sainte Foy Tarentaise, Les 2 Alpes en La Plagne.
 3. Stay connected!
  Er worden specifieke plekken aangewezen waar je de beste selfies kunt maken of de beste vergezichten. Deze vind je onder andere in Alpe d’Huez. En in Avoriaz is er een heuze Selfie Tour ontwikkeld, een kaart van de 10 beste selfiespots in het gebied. Nog handiger: de spots zijn aangegeven met speciale borden! In Val Cenis is op het hoogste punt van het skigebied (2800 m hoog!) een fotospot geïnstalleerd waar je een foto van jezelf kunt laten maken die je daarna op social media kunt terugvinden en delen. Gelukkig zijn steeds meer wintersportplaatsen uitgerust met gratis Wi-Fi, zodat je je ‘ski-fies’ en foto’s meteen kunt uploaden.Niet alleen zijn de Franse skigebieden uitgerust met wifi en fotolocaties, ook kun je nu nog meer van het bijzondere landschap genieten door middel van virtual-reality-verrekijkers en –brillen. Hiermee kun je ademloos genieten van het landschap terwijl je meteen allerlei informatie krijgt over de omliggende bergtoppen. Ideaal om je kinderen meteen iets te leren over de Franse bergen! Je vindt de virtual-reality-verrekijkers onder andere in Val Thorens en Valmorel.
 4. Après-ski plezier!
  Er zijn fantastische openlucht bars met dansvloeren die je een geweldig uitzicht geven over de Alpen. Maar ook worden er talloze andere activiteiten in de sneeuw aangeboden. Zo kun je een tocht maken in een huskyslee in La Plagne of Megève, maar voor een echte adrenalinekick kun je op een speciaal airboard (een soort opblaasbaar kussen) de bergen af in Châtel. Je kunt de racer in jezelf vinden door met elektrische auto’s een circuit van ijs af te leggen in Alpe d’Huez en La Clusaz. Er is zelfs een muziekfestival in Portes du Soleil, Rock The Pistes!

En? Al zin gekregen om je wintersportvakantie te boeken? Kijk voor meer informatie in het webzine van de France Montagnes: veel sneeuwplezier!

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com