Gerelateerde artikelen

 • Kelly bag van Hermes als bouwplaat tas Kelly bag van Hermes als bouwplaat tas
 • Vogel en vogeltjes knutselen met diverse materialen Vogel en vogeltjes knutselen met diverse materialen
 • Bouwplaat goggomobil is hebbeding Bouwplaat goggomobil is hebbeding
 • Cirkels tekenen en kleuren in acrylverf Cirkels tekenen en kleuren in acrylverf
 • Kleurplaat van Dora verzamelen en kleuren Kleurplaat van Dora verzamelen en kleuren
 • Lamp borduren met borduurpatroon Lamp borduren met borduurpatroon
hobby

Stoomboot raket telefoon knutselen

Klik op de afbeelding om de stickers te bestellen: amazon.com
Klik op de afbeelding om de stickers te bestellen: amazon.com

Stoomboot, raket en telefoon, allemaal te maken uit een leeg en goed schoon-gemaakt melkpak. Het is ook te gebruiken als Sinterklaas surprise. Van een kartonnen melkpak, gekleurd stevig papier en plakband maak je de basis. Met daarbij nog touw en watjes maak je de stoomboot en voor de raket extra een satéprikker.

Heel veel voorbeelden om met een leeg pak melk te knutselen, maak je keuze.

Stoomboot, raket en telefoon knutselen

stoomboot Sint knutselen
 1. Stoomboot
  Snij de bodem uit het 1 liter melkpak. Knip de vier hoeken ±8 cm in, en maak de onderkant in net zo’n vorm als de bovenkant van het melkpak. Niet de beide kanten dicht. Bekleed dit met gekleurd karton. Laat de kids de boot versieren met raampjes, een wc-rol verven en op de boot vastplakken (met tape aan de binnenzijde) voor de stoompijp, daar plakken ze de watten op voor de stoom. Er kan nog een huisje op en vlaggetjes aan een touwtje op geknutseld worden.
 2. Raket: Snij de bodem netjes uit het melkpak. Snij dan 1/3 deel van het melkpak af. Plak de bodem weer op het 2/3 deel aan de onderkant vast met tape. Niet de bovenkant dicht. De Kids bekleden dit 2/3 melkpak met met rood en wit stevig papier. Knip een cirkel uit stevig papier, knip dit in tot het middelpunt en vorm de punt van de raket en plak vast. Plak de raketpunt vast met velpon en duw van de punt van de raket een satéprikker in het 2/3 bekleedde melkpak, laat iets uitsteken aan de punt!. Teken vier pootjes voor de raket op stevig papier en laat de kids die uitknippen en aan de onderkant van het pak vastmaken. De kids kunnen er nog wat aan versieren.
 3. Telefoon: Maak de bovenkant van het melkpak net zo plat als de onderkant door iets in te knippen en dicht te vouwen (plak vast). Bekleed het melkpak met gekleurd stevig papier. Laat de kids het melkpak versieren als een echte GSM b.v. witte knoppen, met stift de cijfers erop, antenne etc etc.

In alle drie de melkpak knutsels kan natuurlijk een kadootje doen. Het is dan een surprise.

 

Een vogelhuisje uit een leeg pak melk: