U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Wintersport in de Franse bergen

Wintersport in de Franse bergen

Geschreven door Elenea
© Agence Urope

© Agence Urope

Wintersport in de Franse bergen is je voelen als god in Frankrijk. Ben je op zoek naar fijne verblijfmogelijkheden dan lees je hier mooie tips. Dus om te beginnen met het plannen van je wintersportvakantie zijn De Franse bergen de place to be. Hier vind je de meest gevarieerde en comfortabele accommodaties en volop sneeuw.

In de Franse bergen draait het steeds meer om comfort en service. Heel fijn dus voor de wintersportliefhebber die naast skiën ook wil relaxen! Veel nieuwe accommodaties zijn erop gebouwd om de wintersportliefhebber meer ruimte en nog betere faciliteiten te bieden.  

Wintersport in de Franse bergen

In het gloednieuwe vijfsterren-appartementencomplex Les Monarques heb je alles wat je nodig hebt tijdens je wintersport tot je beschikking. Ruime, strak ingerichte appartementen met alle faciliteiten en een prachtig uitzicht. Je kijkt uit op de Mont Blanc en met een speciale voetgangerslift sta je binnen no time in het hart van Arc 1800. Ook in het splinternieuwe Le Taos in Tignes le Lac is het goed toeven. De inspiratie voor de stoere inrichting van het viersterrenhotel kwam van het westen van de Verenigde Staten. Het hotel ligt midden in het dorp en daardoor is het ski-in, ski-out. Dit houdt in dat je vanuit het hotel zo de piste op skiet!

In Châtel is de jeugdherberg 1861 Châtel Hostel geopend, gebaseerd op de hostelconcepten in Ierland en Nieuw-Zeeland. Châtel heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de verbinding tussen Super-Châtel en Vonnes, om het ‘skis aux pieds’ te maken. Dit betekent dat wintersporters de skilift kunnen gebruiken in plaats van een bus om zich te verplaatsen. Door alle investeringen is vrijwel heel Portes du Soleil (het ski-gebied waar Châtel in ligt) nu ‘skis aux pieds’. In andere woorden, ook vanuit de jeugdherberg sta je nu eenvoudig en snel op de piste.

wintersport Franse bergen 2

© A. Losserand

In 2014 onderging het appartementencomplex Le Kouria in Avoriaz  een fikse renovatie en werden de originele 64 appartementen omgetoverd in 16 comfortabele verblijven. Zo heeft elk appartement nu veel meer ruimte en faciliteiten. Eigenaresse Kiki Hudry wist met de intensieve renovatie van haar Hotel Les Cimes in Le Grand-Bornand zelfs een extra ster binnen te slepen. Haar eigenzinnige stijl weerspiegelt op een uiterst creatieve manier de traditionele sfeer van de bergen. Het hotel is tegenwoordig voorzien van een wellnessruimte met sauna, hammam en spa, maar vooral de fantastische bar is een eyecatcher!

Charcuterie in Le Chasse Montagne © Jerome Bryon

Charcuterie in Le Chasse Montagne © Jerome Bryon

Ook het hôtel de charme Le Chasse-Montagne in Les Gets werd flink gerenoveerd om haar gasten van nog meer ruimte en comfort te voorzien. Het pand was oorspronkelijk een boerderij en die traditionele sfeer is behouden gebleven door materialen als steen, verweerd hout en staal te gebruiken in de inrichting. Die mix van modern en traditie is ook terug te zien in het sfeervolle restaurant, waar de menukaart zowel klassieke gerechten als moderne variaties hierop aanbiedt. Fijn detail: de maaltijden worden vooral met ingrediënten uit de omgeving bereid.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om naar een luxueus verblijf te gaan waar je op handen gedragen wordt. In dat geval zit je heel goed bij  Chalet Inarpa en Resort in La Clusaz. De service is van het hoogste niveau: het personeel zorgt dat je koelkast goed gevuld is, dat je taxi voor de terugreis geboekt is en ook kunnen ze allerlei leuke activiteiten voor je inplannen, zoals een huskysledetocht. Een andere mogelijkheid is Chalet Le Flocon in La Plagne, waar het personeel pal naast het chalet woont zodat je letterlijk op je wenken bediend kan worden.

© Agence Urope

© Agence Urope

Klinkt dit als muziek in je oren? Begin dan nu met het plannen van jouw zorgeloze wintersportvakantie. Bekijk voor meer informatie het webzine van France Montagnes en droom alvast weg bij de sfeervolle mogelijkheden.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com