Gerelateerde artikelen

  • Inspiratie muur achter je bureau tips Inspiratie muur achter je bureau tips
  • Delfts blauw impressie om creatief mee om te gaan Delfts blauw impressie om creatief mee om te gaan
  • Unieke collages van creatieve vormgeefster Unieke collages van creatieve vormgeefster
  • Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie
  • Oost Indische kers geeft inspiratie Oost Indische kers geeft inspiratie
  • Beelden van papiermache maken met deze tips Beelden van papiermache maken met deze tips

Gemengde techniek is inspirerend

Gemengde techniek van Mark Bradford is inspirerend. In het Foto museum Den Haag zag ik deze kunstwerken gemaakt met papier, karton, lijm, een scherp mes, scheuren en verf op canvas. Mij gaf het inspiratie. Klik op de afbeeldingen en laat het werk op je inwerken, wellicht gebeurt er bij jou ook iets en wil je gelijk zelf aan de slag.

Mark Bradford (1961, Los Angeles) haalt het materiaal voor zijn werk niet uit een winkel voor schilderbenodigdheden, maar uit zijn directe omgeving. Hij kiest daarbij vaak papierresten van affiches als uitgangspunt. Zijn ‘schilderijen’ ontstaan dan door plakken en weglaten, scheuren, overlappen en schuren. Soms zet hij de lijnen aan met verf.

Gemengde techniek (mixed media),

Bij het maken van een kunstwerk met deze techniek is het belangrijk de juiste materialen en de juiste procedures te kiezen. Je dient voldoende droogtijd in acht te nemen tussen het aanbrengen van de lagen van het werk om tot een stevig en samenhangend geheel te komen..

kunst
kunst
Gemengde techniek is inspirerend
kunst met gemengde techniek
kunst
kunst
kunst