U bevindt zich hier: Home » allerlei eropuit » Gemengde techniek is inspirerend

Gemengde techniek is inspirerend

Geschreven door Elenea

Gemengde techniek van Mark Bradford is inspirerend. In het Foto museum Den Haag zag ik deze kunstwerken gemaakt met papier, karton, lijm, een scherp mes, scheuren en verf op canvas. Mij gaf het inspiratie. Klik op de afbeeldingen en laat het werk op je inwerken, wellicht gebeurt er bij jou ook iets en wil je gelijk zelf aan de slag.

Mark Bradford (1961, Los Angeles) haalt het materiaal voor zijn werk niet uit een winkel voor schilderbenodigdheden, maar uit zijn directe omgeving. Hij kiest daarbij vaak papierresten van affiches als uitgangspunt. Zijn ‘schilderijen’ ontstaan dan door plakken en weglaten, scheuren, overlappen en schuren. Soms zet hij de lijnen aan met verf.

Gemengde techniek (mixed media),

Bij het maken van een kunstwerk met deze techniek is het belangrijk de juiste materialen en de juiste procedures te kiezen. Je dient voldoende droogtijd in acht te nemen tussen het aanbrengen van de lagen van het werk om tot een stevig en samenhangend geheel te komen..

kunst

kunst

Gemengde techniek is inspirerend

kunst met gemengde techniek

kunst

kunst

kunst

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com