U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Thuisblijfouder en de waarde daarvan

Thuisblijfouder en de waarde daarvan

Geschreven door Elenea

Thuisblijfouder en de waarde daarvan. Natuurlijk vertaalt de waarde van liefde zich niet in een salarisstrookje. En natuurlijk werkt de formeel werkende ouder ook hard. Maar in deze tijd, waar men ogenschijnlijk zelfwaarde sterk verbindt met werken, is het misschien interessant om eens te kijken wat de marktwaarde van thuisblijfouders is volgens het financiële systeem.

Thuisblijfouder en de waarde daarvan

Een thuisblijfouder  zou €72.297,78 per jaar verdienen als deze een aangepast salaris zou krijgen voor alle dagelijkse werkzaamheden. Dat blijkt uit een onderzoek van Viking dat is uitgevoerd onder 700 Nederlandse en Vlaamse thuisblijfouders.

Thuisblijfouders zijn gemiddeld 91 uur per week aan het werk en dat is meer dan het dubbele van een 40-urige werkweek!

In dit onderzoek werden thuisblijfouder vergeleken met het runnen van een startende onderneming. Als echte startende zelfstandige ben je alles en iedereen tegelijk. Je hebt geen vakantiedagen, kan geen ziekteverlof opnemen en er is geen dertiende maand. Bakkenvol met liefde stop je in je werk.

Een multitasking project manager pur sang die alles om de kinderen heen organiseert,  onregelmatige werktijden heeft, regelmatig kookt familie en vrienden, kleine evenementen organiseert, noem maar op…….

Bekijk de overzichtelijke infographic, dan wordt bevestigd dat je zeer waardevol bent.

Thuisblijfouder en de waarde

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com