U bevindt zich hier: Home » actueel » Aftellen tot Kerstmis

Aftellen tot Kerstmis

Geschreven door Elenea

Advent kerstboomkaart

Aftellen tot Kerstmis vinden kinderen leuk om te doen. De vraag is natuurlijk of jij zo’n leuke adventskalender met vakjes die je kunt openmaken voor je kind(eren) zelf wil maken. Dat wil je natuurlijk wel, maar ben je een moeder die graag de hele zondagmiddag met je dochter knutselt en die toch ook snel klaar wil zijn, dan moet je gewoon even goed nadenken.

Aftellen tot Kerstmis

  • Je kan een kerstboomkaart gebruiken, waar elke dag tot Kerstmis een rode ronde sticker (bal) op geplakt kan worden.
    Teken een kerstboom met ronde vakjes en koop een pakje ronde rode stickertjes. Schrijf de nummer  1 t/m 24 op de stickertjes en iedere dag kan je kind een rond stickertje plakken op de kerstboomkaart.
  • Een rondje googlen levert prijzige adventskalenders van merken als Lego en Playmobil op, dat is niet de bedoeling. Maar ik doe ook leuke ideeën op om zelf (snel!) iets te maken. Zoals 25 kleine envelopjes op een prikbord, in de vorm van een kerstboom. Heel eenvoudig en toch erg leuk. Of 25 envelopjes aan knijpers aan een touw. Heb je een magneetbord, dan kun je de envelopjes gewoon met magneetjes ophangen. Of je hangt ze in de kerstboom.
    De envelopjes vul je bijvoorbeeld met activiteiten (samen kerstliedje zingen, een kerstfilm kijken, koekjes bakken), kleine cadeautjes (gummetje, kerstversiering) en op sommige dagen wat lekkers. Ik ga aan de slag 😉

https://www.youtube.com/watch?v=BNbBl10Ui9w

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com