Gerelateerde artikelen

  • Hoe hoedje van papier of krantenpapier vouwen Hoe hoedje van papier of krantenpapier vouwen
  • Unieke en originele Sinterklaas surprise met langspeelplaat Unieke en originele Sinterklaas surprise met langspeelplaat
  • Sinterklaas surprise uit groot blok piepschuim Sinterklaas surprise uit groot blok piepschuim
  • Cavia maken als Sinterklaas surprise Cavia maken als Sinterklaas surprise
  • Bouwplaat wasdroger als sinterklaas surprise Bouwplaat wasdroger als sinterklaas surprise
  • Boeddha maken als Sinterklaas surprise Boeddha maken als Sinterklaas surprise

Sinterklaasavond en pakjesavond

Sinterklaasavond en pakjesavond
Sinterklaasavond en pakjesavond

Sinterklaasavond en pakjesavond kan je natuurlijk op elk moment vieren dat het jou uitkomt.. Vaak is het met jonge kinderen een goed plan om ’s middags de pakjespret te organiseren, want dan kunnen ze, voordat ze naar bed gaan nog lekker even spelen als de visite weer naar huis is.

Sinterklaasavond en pakjesavond. Bron kleurplaat: service.kleurplaat.com
Sinterklaasavond en pakjesavond. Bron kleurplaat: service.kleurplaat.com

Sinterklaasavond en pakjesavond

Vlak na de 2e wereldoorlog was het oer-Hollandse sinterklaasfeest alleen maar je schoen zetten op pakjesavond en dat was natuurlijk super spannend en geheimzinnig. Naarmate de mensen het financieel beter kregen veranderde Sinterklaas in een echte kindervriend, die de kinderen met zijn Pieten thuis met een zak vol cadeautjes bezocht.

sinterklaasketting

Eerst waren het nog zelfgemaakte cadeautjes en niet veel later werden het gekochte cadeaus. Pakjesavond is inmiddels niet meer alleen voor kinderen. Volwassenen geven elkaar, meestal anoniem, cadeaus met of zonder een gedicht, en soms ook nog verpakt als een surprise. Met lootjes trekken wordt een soort spanning gecreëerd, want van wie  heb je dat cadeau gekregen…….?
En inmiddels is het sinterklaas dobbelen een hot item.