U bevindt zich hier: Home » allerlei moeders » Perfecte schoolfoto tips

Perfecte schoolfoto tips

Geschreven door Elenea

klasfotoPerfecte schoolfoto tips, want de schoolfoto is het jaarlijks terugkerende fenomeen waarover je jezelf al weken van te voren druk kunt maken, want hoe zorg je ervoor dat je kind(eren) dit jaar wel leuk op de foto staan? Sommige kinderen vinden het nu eenmaal leuker dan andere om op de foto te gaan en laten we heel eerlijk zijn, stilzitten in een houding die iedereen leuk vindt valt gewoon niet mee. Met de onderstaande tips wordt het maken van de schoolfoto eenvoudiger en misschien zelfs wel leuk.

Perfecte schoolfoto tips

Tip 1: kies samen leuke kleding uit De perfecte schoolfoto bestaat eigenlijk niet ook al kan het korte moment zelf voor veel stress zorgen. Kies samen met je zoon of dochter leuke kleding uit waarin hij of zij zich prettig voelt. Vrolijke kleuren doen het meestal goed tegen diverse achtergronden. Houd er rekening mee dat bijvoorbeeld zwarte bovenkleding bepaalde details weg laat vallen die je liever wel op de foto terug wilt zien. Wit daarentegen kan bleke gezichtjes nóg bleker maken. Kleurig zonder al te veel strepen en ruitjes is meestal al de helft van een geslaagde foto. Komt je kind van top tot teen op de foto, zorg er dan voor dat ze makkelijke schoenen aan hebben die eenvoudig uit te trekken zijn. Blote voeten geven de foto soms net iets extra’s mee. Als je je kind alledaagse hippe, trendy kleding aantrekt dan is dat voor je zoon of dochter ook een meer ‘normale’ omstandigheid dan wanneer ze in hun zondagse outfit op de foto moeten.

Tip 2: stem kleuren van broers en zussen op elkaar af Maakt de schoolfotograaf ook portretten van broers en zussen samen? Dan is het wel zo leuk dat ze kleding aan hebben die enigszins op elkaar is afgestemd en die niet contrasterend zijn. Zorg ervoor dat het ene kind niet opgaat in de ‘knal kleuren’ van de ander. Ook hier geldt dat alledaagse kleding beter is dan speciale kleding voor op de foto. Je weet zelf het beste waar je kinderen zich vrolijk, blij en spontaan in voelen. Effen kleuren doen het beter op de foto en de aandacht zal meer naar de gezichten van de kinderen gaan.

Tip 3: kapsels Geef je kind een kam of borstel mee naar school en probeer ze voor de foto, indien nodig, nog even hun haren te laten kammen. Jongens zijn wat dat betreft meestal wat sneller klaar dan meiden. Bedenk van te voren goed of je lange haren los laat hangen of dat je kiest voor een staart, een vlecht of wellicht opgestoken haren. Wordt de schoolfoto aan het begin van de schooldag genomen dan hoef je jezelf niet veel zorgen te maken dat er eerst gespeeld, geduwd en geravot wordt, waardoor zorgvuldig verzorgde kapsels gaan pluizen of er wat verwilderd uitzien. Twee staartjes laten vaak het idee van een breder hoofd ontstaan en dat is misschien voor een leuke schoolfoto niet zo’n geslaagd idee.

Tip 4: spontane glimlach Probeer in de dagen voorafgaand aan de schoolfoto niet voortdurend tegen je kind te zeggen dat hij of zij moet lachen naar de fotograaf. Hiermee voorkom je dat je geforceerd lachende kinderen hebt, die als het ware gemaakt op de foto staan. Een schoolfotograaf heeft ruime ervaring in de omgang met kinderen en heeft altijd wel een trucje om bij een kind op het juiste moment een spontane glimlach te laten verschijnen. Hierdoor staat je kind meer ontspannen op de foto en is het eindresultaat mooier.

Tip 5: laat je kind zichzelf zijn Het belangrijkste van alles is echter dat je kind zichzelf moet kunnen zijn. Sommige kinderen zijn nu eenmaal van nature spontaner dan andere. Dwing ze geen poses of houdingen aan, waardoor ze zenuwachtig worden en verkrampen zodat er van een leuke foto geen sprake meer is. Door te kijken naar hun klasgenootjes weten ze vanzelf wat er van ze gevraagd wordt en soms is het gewoon ook écht niet leuk om op de foto te moeten. Maak het onderwerp van de schoolfoto ook niet groter dan het is. Praat er niet teveel over, dan voelt je kind zich ook sneller op zijn of haar gemak bij de schoolfotograaf en dan komen de spontane en leuke foto’s vanzelf.

Bronnen: 
https://www.nieuweschoolfoto.nl/ 
http://www.huisvanbelle.nl

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com