U bevindt zich hier: Home » kerst » Kerstsokken en de geschiedenis

Kerstsokken en de geschiedenis

Geschreven door Elenea

 

Kerstsokken

Kerstsokken. Bron: vaipui.wordpress.com

Kerstsokken zijn decoratieve sokken die vooral in Amerika en Canada populair zijn.  Ze worden bij de open haard opgehangen en kunnen gevuld worden met cadeautjes. Maar wat is de geschiedenis van de kerstsok vandaan?
De grootste kerstsok ooit was meer dan 30 meter hoog en bijna 15 meter breed. Deze sok was gevuld met heel veel cadeaus, die jaren geleden werden verdeeld onder de armste mensen.

Kerstsokken en de geschiedenis

De geschiedenis vertelt dat een rijke man geen geld meer had om zijn dochters een bruidsschat mee te geven. Omdat de beroofde man geen personeel meer in dienst had, deden zijn dochters voortaan het huishouden. Op een dag hingen alle sokken uit de was te drogen bij de open haard. Die nacht kwam Santa Claus (Sinterklaas) en vulde de sokken met gouden munten. Zo kwam er dus een bruidsschat voor de dochters.
Santa Claus (Sinterklaas) vult in Nederland de schoenen en in het buitenland de kerstsok.

De kerstsok is een lege sok of een sok-vormige zak die wordt opgehangen op kerstavond, zodat de kerstman deze kan vullen met klein speelgoed, snoep, fruit, munten of andere kleine cadeautjes (kousvullers !!!)

Je kan een kerstsok breien, haken, naaien, borduren, etc…….

Kerstsok haken

Kerstsok naaien

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com