Gerelateerde artikelen

  • Recept tartiflette voor lekkere ovenschotel Recept tartiflette voor lekkere ovenschotel
  • Natvilten doe je met dit recept voor de sop Natvilten doe je met dit recept voor de sop
  • Wecken en conserveren tips en trucs Wecken en conserveren tips en trucs
  • Recept appelstroop maken met rijpe appels Recept appelstroop maken met rijpe appels
  • Recepten met grapefruit gezond en lekker Recepten met grapefruit gezond en lekker
  • Recept verse ijsthee, munt en sinaasappel Recept verse ijsthee, munt en sinaasappel
hobby

Filodeeg appeltaart recept

recept filodeeg appeltaart 3Filodeeg appeltaart recept is makkelijk, snel en gezond. Je hebt nodig : bakpapier, 4 goudreinetten (appels), 2 eieren, 3 el citroensap, 50 gram suiker (of 1 el zoetstof), 2 tl kaneel, 3 el bloem, abrikozenjam en 2 (max 5) vellen filodeeg.

Filodeeg appeltaart recept

  1. Schil de appels en snij in plakjes, leg direct in de citroensap, zodat deze niet verkleuren. Regelmatig even schudden.
  2. Meng de appelschijfjes met de suiker, kaneel en de bloemen schep alles voorzichtig om.
  3. Leg in de bakvorm (springvorm) een vel bakpapier
  4. Leg daar één laag filodeeg op en laat 10 cm over de rand hangen. Herhaal dit met nog 1 (max 5) lagen.
    Ik heb twee lagen gebruikt.
  5. Klop de eieren en wrijf iedere laag filodeeg dunnetjes in met het geklopte ei
  6. Smeer op het laatste vel filodeeg een dun laagje abrikozenjam
  7. Doe nu het appelmengsel in de bakvorm
  8. Vouw de overlappende vellen filodeeg over de appelvulling
  9. Bestrijk nu de bovenkant van de vellen filodeeg in met een dun laagje geklopt ei
  10. Zet de vorm in de voorverwarmde oven : (hete luchtoven): 50 minuten 180 graden (het deeg moet goudbruin zijn).

TIP: door het appelmengsel kan je nog rozijnen, krenten, cranberrries en/of klein gehakte pecannoten doen.

recept filodeeg appeltaart 2