U bevindt zich hier: Home » eten en drinken » Filodeeg appeltaart recept

Filodeeg appeltaart recept

Geschreven door Elenea

recept filodeeg appeltaart 3Filodeeg appeltaart recept is makkelijk, snel en gezond. Je hebt nodig : bakpapier, 4 goudreinetten (appels), 2 eieren, 3 el citroensap, 50 gram suiker (of 1 el zoetstof), 2 tl kaneel, 3 el bloem, abrikozenjam en 2 (max 5) vellen filodeeg.

Filodeeg appeltaart recept

  1. Schil de appels en snij in plakjes, leg direct in de citroensap, zodat deze niet verkleuren. Regelmatig even schudden.
  2. Meng de appelschijfjes met de suiker, kaneel en de bloemen schep alles voorzichtig om.
  3. Leg in de bakvorm (springvorm) een vel bakpapier
  4. Leg daar één laag filodeeg op en laat 10 cm over de rand hangen. Herhaal dit met nog 1 (max 5) lagen.
    Ik heb twee lagen gebruikt.
  5. Klop de eieren en wrijf iedere laag filodeeg dunnetjes in met het geklopte ei
  6. Smeer op het laatste vel filodeeg een dun laagje abrikozenjam
  7. Doe nu het appelmengsel in de bakvorm
  8. Vouw de overlappende vellen filodeeg over de appelvulling
  9. Bestrijk nu de bovenkant van de vellen filodeeg in met een dun laagje geklopt ei
  10. Zet de vorm in de voorverwarmde oven : (hete luchtoven): 50 minuten 180 graden (het deeg moet goudbruin zijn).

TIP: door het appelmengsel kan je nog rozijnen, krenten, cranberrries en/of klein gehakte pecannoten doen.

recept filodeeg appeltaart 2

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?