Filodeeg appeltaart recept is makkelijk, snel en gezond. Je hebt nodig : bakpapier, 4 goudreinetten (appels), 2 eieren, 3 el citroensap, 50 gram suiker (of 1 el zoetstof), 2 tl kaneel, 3 el bloem, abrikozenjam en 2 (max 5) vellen filodeeg.
Filodeeg appeltaart recept
- Schil de appels en snij in plakjes, leg direct in de citroensap, zodat deze niet verkleuren. Regelmatig even schudden.
- Meng de appelschijfjes met de suiker, kaneel en de bloemen schep alles voorzichtig om.
- Leg in de bakvorm (springvorm) een vel bakpapier
- Leg daar één laag filodeeg op en laat 10 cm over de rand hangen. Herhaal dit met nog 1 (max 5) lagen.
Ik heb twee lagen gebruikt. - Klop de eieren en wrijf iedere laag filodeeg dunnetjes in met het geklopte ei
- Smeer op het laatste vel filodeeg een dun laagje abrikozenjam
- Doe nu het appelmengsel in de bakvorm
- Vouw de overlappende vellen filodeeg over de appelvulling
- Bestrijk nu de bovenkant van de vellen filodeeg in met een dun laagje geklopt ei
- Zet de vorm in de voorverwarmde oven : (hete luchtoven): 50 minuten 180 graden (het deeg moet goudbruin zijn).
TIP: door het appelmengsel kan je nog rozijnen, krenten, cranberrries en/of klein gehakte pecannoten doen.