U bevindt zich hier: Home » hobby » Project muurschilderen goed initiatief

Project muurschilderen goed initiatief

Geschreven door Elenea
 Project muurschilderen

muur schilderen. Bron: diemernieuws.nl

Project muurschilderen van een kunstenares uit Nicaragua. Zij begeleide projecten met muurschilderingen. Kinderen ontwerpen samen met haar een ‘multiculturele’ muurschildering. Als het ontwerp gemaakt is, zorgt zij voor een schets op de muur en samen met de kinderen gaan ze dan echt aan de slag. Ze verwerken in de muurschilderingen aspecten van verschillende culturen. Een kleurrijk project voor een lelijke vergeten muur!

Project muurschilderen goed initiatief

Het is niet alleen erg leuk; natuurlijk leren de kinderen er ook nog iets van, bijvoorbeeld over de schildertechnieken en over andere culturen en ze moeten ook samenwerken. De kinderen kijken altijd met plezier en voldoening terug op het samen maken van de kleurrijke muurschildering. Het is een leerzaam project dat altijd bijblijft en een muur van een school of een lelijke muur in de buurt kan opfleuren!

Elke schildering vertelt een verhaal. Op een voorstelling zijn bijvoorbeeld dingen uit Nicaragua en uit Nederland terug te vinden. Er staat een Nicaraguaans huisje en een Nederlands huisje, je ziet vulkanen en bergen en daarnaast het typische platteland zoals in Nederland.

Een muurschildering kan in een week gerealiseerd zijn.

Een stuk muur van tien tot vijftien vierkante meter is voldoende. Plan voor de hele week, ’s morgens en ’s middags diverse groepen in om aan de slag te gaan. Kinderen van alle leeftijden uit alle groepen kunnen participeren. De muur die wordt beschilderd moet eerst glad gemaakt zijn en bedekt worden met witte grondverf (op waterbasis).  

Over de kunstenares, Soraya Moncada
Soraya Moncada Abel is in Nicaragua een bekende muurschilderes. Ze heeft Grafische Design en Communicatie gestudeerd aan de Universiteit van Managua. Daarna heeft ze zich meer verdiept in muurschilderingen en veel ervaring opgedaan met deze in Nicaragua populaire kunstvorm.  

Intussen heeft Soraya in haar geboorteland, maar ook daarbuiten een groot aantal muurschilderingen op haar naam staan. Ze is diverse keren in Europa geweest om daar projecten op te zetten en te begeleiden. In Nederland heeft Soraya sinds 2003 op veel scholen muurschilderingen gemaakt. Zo waren er projecten in Maastricht, Diemen, Zoetermeer, Delft, Doetinchem, Leiden, Amsterdam en ga zo maar door (in totaal al 95 muurschilderingen).

muur schilderen 2

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com