U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » Sierrand besjes haken

Sierrand besjes haken

Geschreven door Elenea

Bron: google.nl

Sierrand besjes haken behoort tot de originele sierranden van haakwerk of lappen stof. Onder andere kinderjurkjes, kussens en jeans zijn er leuk mee te versieren. Probeer het eerst een paar keer uit en versier dan de kinderkleding of een kussen, tafelkleed of watje maar wil……..

Sierrand besjes haken

Werkbeschrijving besjes haken

  • Haak een aantal lossen deelbaar door 8 voor elk motief + 6.
  • 1e toer: Begin in de 2e losse vanaf de haaknaald. * 5 vasten, 3 lossen, 3 lossen overslaan *. Herhalen van * tot * en eindigen met 5 vasten.
  • 2e toer: 2 lossen, 1 half stokje in elk der 5 vasten, terwijl je alleen op de achter-draad van elke steek haakt, ** 1 half stokje in de 1e van de 3 lossen, 1 losse, 1 losse overslaan, 1 half stokje in de 3e losse, 1 half stokje in de achter-draad van elke 5 volgende vasten **.
  • 3e toer: 2 lossen om te keren, 1 half stokje in de achter-draad van elke 6 halve stokjes van de vorige rij ** 1 losse, 1 half stokje in de achter-draad van elke 7 volgende halve stokjes **. Herhalen van ** tot ** en eindigen met 1 losse en 6 halve stokjes.
  • 4e toer: als de 3e toer
  • 5e toer: 2 lossen, 1 half stokje in de achter-draad van elk der 6 halve stokjes, ** 1 losse, 1 vaste, terwijl je daarvoor insteekt onder de 3 lossen van de opzetketting, die werden overgeslagen in de 1e toer.
  • Maak het besje: 5 lossen, dan terwijl je insteekt  in de 2e van deze 5 lossen, haak je 5 niet afgesloten dubbele stokjes (voor elk dubbel stokje werk je als volgt: 2 omslagen, de haaknaald insteken, 1 omslag, 1 lus trekken, 1 omslag en door 2 lussen halen, 1 omslag en door 2 lussen halen, de laatste verkregen steek op de haaknaald houden), dan 1 omslag en door de 6 lussen op de haaknaald halen, 4 lossen, de haaknaald insteken in de 1e van deze 4 lossen, haak 5 niet afgesloten dubbele stokjes, 1 omslag en door de 6 lussen op de haaknaald halen, 1 losse om de steek af te sluiten, 1 halve vaste in de beginsteek van het besje, 1 halve vaste in de 1e van de 5 lossen van het besje. Haak dan 1 half stokje in de achter-draad van elk der 7 volgende halve stokjes **.

http://www.getlinkyoutube.com/watch?v=ufQO3eBF7fE

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com