U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Paasmandjes vlechten

Paasmandjes vlechten

Geschreven door Elenea
Paasmand vlechten van gerecycled papier. Bron: instructables.com

Paasmand vlechten van gerecycled papier.
Bron: instructables.com

Diverse manieren paasmandjes vlechten. Zelf een paasmand vlechten en dan vullen met allerlei paasartikeltjes geeft een gezelllige paassfeer in huis en feestelijk om mee te nemen als je op visite gaat. Helemaal mooi als je de paasmand vlecht met gerecycled papier.

  1. een paasmandje maken
  2. met filigraanpapier
  3. paasmandje vlechten van restjes behang

Paasmandje vlechten ZOALS VROEGER, met rameeband van 20mm breed. Knip 8 repen van ongeveer 40cm lengte af en strijk ze met een lauw strijkijzer glad. Vlecht van deze 8 bandjes een vierkant matje, zet het vlechtwerk op de hoekjes vast met haarclipjes, zodat de bandjes niet verschuiven.

Zo ontstaan de hoeken van het mandje :

  • leg band 3 over band 2 en onder band 1 en schuif band 3 tegen de rand van het matje. Nu komt band 4 onder band 2 en over band 1.
  • Aldus worden bandje 1 en 2 naar rechts, de bandjes 3 en 4 naar links gevlochten.
  • Steek een haarclipje in het midden op de bandjes 4 en 1.

Vlecht de 4 bandjes aan de overige drie kanten op dezelfde manier en zet ook deze met haarclipjes vast.
Neem telkens twee naast elkaar liggende haarclipjes weg en vlecht verder tot het mandje 7 tot 9 cm hoog is. Schuif het vlechtwerk dicht in elkaar en zet het boven met clipjes vast.

Knip nu twee ca. 30cm lange bandjes. Op de gewenste hoogte van het mandje lijm je aan de bovenkant een bandje om het mandje, doe hierbij lijm op beide vlakken, laat de lijm een beetje drogen en druk de vlakken op elkaar. Lijm de uiteinden 2 tot 3 cm over elkaar en knip het uitstekende bandje af.

Verwijder de haarclipjes en knip de bandjes, die er aan de bovenkant uisteken, af. Lijm het tweede bandje er aan de binnenkant van het mandje tegen.

Knip voor het hengsel een ca. 20cm lang bandje af en lijm het aan twee tegenover elkaar liggende kanten aan de binnenkant vast.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com