U bevindt zich hier: Home » hobby » Warme handen met viltsteen

Warme handen met viltsteen

Geschreven door Elenea

Warme handen door een vilt steen. Om tijdens een winterwandeling de handen warm te houden werd vroeger een stevige kiezelsteen op de kachel gelegd en in de jaszak als handenwarmer meegenomen. In een winkel zag ik de kiezelsteen zacht verpakt in een handgevilt wollen laagje in mooie kleuren.

Warme handen vilt steen

Dus wij kunnen de kiezelsteen verwarmen op de radiator of in de magnetron en meenemen in de jaszak tijdens de wandeling in de winterse kou.

Hoe je een lapje zelf kunt vilt en lees je hier

  • Hoe werkt nat vilten
    Wol kan door sop, warmte en wrijving vervilten, dit komt doordat de schubben van de wol in elkaar haken. Wol kan erg veel water opnemen en wordt hierdoor elastisch en rekt uit, als je de wol in deze natte toestand heel snel afgekoeld en beweegt, dan blijven de schubben aan het vezeloppervlak in elkaar steken en ontstaat vilt. De belangrijkste benodigdheden bij het natvilten zijn dan ook warm water, zeep en beweging.
    Natte techniek vilten.
  • Recept zeepsop:
    Schep voor het zeepsop één eetlepel groene zeep in een liter heet water. Laat al roerend de groene zeep oplossen in het water. Laat het water afkoelen.
  • De zeep kan het wol aantasten, let daarom goed op dat je na het vilten deze grondig uitspoelt met warm water en een scheut azijn. De azijn zorgt ervoor dat de kleur van de wol mooier uitkomt.
  • Bij de Hobbydoos vind je de materialen om te vilten

 

 

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Marja september 23, 2009 - 10:12 am

Hallo,

ik zou graag willen weten hoe je een warme handen viltsteen maakt. Het doorklikken kan niet meer. Zegt dat het niet meer bestaat.

Met vriendelijke groet,
Marja

Reageer
Elenea september 23, 2009 - 4:37 pm

Beste Marja, de link werkt weer. Fijn dat je me even liet weten dat de link niet meer werkte, want dan kan ik dat weer in orde maken.
groeten van Elenea.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com