U bevindt zich hier: Home » hobby » Linosnede is linoleum snijden

Linosnede is linoleum snijden

Geschreven door Elenea
linosnede afscheid_linosnede ellen figee 2007

‘afscheid’_linosnede ellen figee 2007

Linosnede is linoleum snijden. Mijn eerste linosnede. Ik heb me laten inspireren door een foto. Deze heb ik op transparant (glasvezel) papier overgenomen. Op de achterzijde van dit transparant met zacht zwart potlood de lijnen overgenomen. In spiegelbeeld heb ik, d.m.v. de lijnen overtrekken met een balpoint, overgenomen op het linoleum. Door de balpoint druk je de lijnen van het zachte zwarte potlood (stevig) over op het linoleum.
Voor de stap voor stap afbeeldingen, klik hier

Linosnede is linoleum snijden

  1. Op het linoleum duidelijk aangeven wat je wil uitsnijden (blijft wit op het papier).
  2. Dan gaan uitsnijden met je gutsjes.
  3. Inkt er op rollen en op het juiste papier drukken (eventueel met de achterkant van een lepel aandrukken.)

Mijn lino is aardig gelukt, maar ik heb ergens iets te veel weggesneden, dus het is wel opletten geblazen.

inspiratie foto
voorbeeld overnemen op transparant papier
Van transparant naar linoleum overnemen
Het resultaat

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com