Eieren marmeren doe je met dit gemakkelijke recept. Leg de eieren in een pan met koud water en kook ze gedurende 10 minuten. Spoel ze koud af en kraak de schalen zodat er overal scheurtjes ontstaan.
Eieren marmeren simpel recept
- Leg de ongepelde gebarste eieren terug in de pan met 3 zwarte theezakjes, 1 theelepel zout, 1 liter water en 2 eetlepels sojasaus (ketjap).
- Breng dit aan de kook en laat 30 minuten zachtjes doorkoken.
- Laat de eieren minstens 8 minuten afkoelen in het kookvocht.
- Serveer de gepelde eieren met grof zeezout.
TIP: je kan er na de eerste 5 minuten koken kwarteleieren bij doen.
Na het pellen zien de eieren er uit zoals op de afbeelding.
Lekker bij de borrel !!!
En zo kan je eieren ook marmeren, bekijk de video.
6 reacties
En zijn deze eieren dan ook nog te eten?
Of zijn ze echt alleen maar voor de sier?
@Hinke. Omdat je de eieren kleurt met eetbare materialen zoals thee en ketjap, kan je ze gerust eten …….
Probeer het anders eerst uit met twee eitjes !!!
@Elenea, dank je voor je snelle reaktie. Ik zal het eens uitproberen.
@Hinke, leuk dat je het gaat uitproberen. Succes en vertel je ons jouw ervaring. Tot later …..
hey what a beautuful decor for a passenontbijttafel 🙂
thank you!!
Enige tip! Ik ga het uitproberen en misschien experimenteren met eetbare andere kleuren…. Bietwater,
rode kool… zodra ik succes heb, zal ik het laten weten.