U bevindt zich hier: Home » feestdagen » Eieren en spelletjes

Eieren en spelletjes

Geschreven door Elenea
Eieren en spelletjes

spelletjes met eieren. Bron: feelgrafix.com

Eieren en spelletjes gaan heel goed samen, kunnen veel plezier geven en soms ook een beetje rommel, dus daarom doe je de eierspelletjes buiten.

Eieren en spelletjes

Vroeger werden er spelletjes gedaan met Pasen. Een mooi voorbeeld daarvan is het schilderij De eierdans van Pieter Aertsen uit 1557. Enkele leuke voorbeelden van spelletjes met eieren zijn :

  1. Ei-en-lepel-race: met een ei op een lepel zo snel mogelijk een bepaalde afstand afleggen. Uiteraard zonder dat het ei van de lepel valt.
  2. Eierdansen: Je tekent een cirkel op de vloer. Al hinkelend moet je met de voeten een ei uit een kom rollen, het binnen de cirkel leggen, en er de kom omgekeerd bovenop proberen te krijgen. Je kan het (nog) moeilijker maken door diverse voorwerpen op de grond te leggen die je dan niet mag aanraken en, of course, het ei moet heel blijven.
  3. Eiertikken: Twee personen hebben ieder een ei en die tikken ze tegen elkaar. Gewoon doen, dan merk je dat het ei met de meeste vaart heel blijft.
  4. Eierrollen: Wie kan het eerst zijn ei in een kuiltje rollen. Spreek van tevoren de afstand af.
    OF wiens ei rolt het verst !!
  5. Eiergaren: Dit behendigheidsspelletje speel je met twee personen. Eén persoon moet verspreid liggende eieren bijeenrapen en de ander moet zonder zijn handen te gebruiken naar een appel happen die in een teil met water drijft. Tel de eieren als de appel uit het water is. Wie de meeste eieren heeft wint.

 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com