Gerelateerde artikelen

  • Twee taarten bakken met slimme taartvorm Twee taarten bakken met slimme taartvorm
  • Knutselen met kinderen tips en ideeen Knutselen met kinderen tips en ideeen
  • Zinken emmer of gieter decoreren Zinken emmer of gieter decoreren
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Menukaart maken driehoekig en staand Menukaart maken driehoekig en staand
  • Borstbeeld maken als Sinterklaas surprise Borstbeeld maken als Sinterklaas surprise
hobby

Gips gieten tips met gipsmal

gips gieten tips

Gips gieten met gipsmal die je altijd van tevoren hebt ingesmeerd met afwasmiddel. Je haalt het gips er pas uit wanneer het goed gedroogd is. Droog het gips niet in een te droge warme ruimte, want dan komen er krimpscheuren in.

Gips gieten tips met gipsmal

Het maken van het gips
De beste sneldrogend gips is te verkrijgen in iedere doe-het-zelfzaak, soms heet het ‘modelleergips’. Bereid het gips in een emmer of plastic kom, zoals staat aangegeven op de verpakking. Afhankelijk van de grootte maak je de juiste hoeveelheid gips aan. Het mengsel mag niet te dun zijn, maar een wat papperige brei, zodat je deze brei kunt uitgieten zonder dat er luchtbellen in komen. Giet het gips uit in een mal, platte schaal, een papieren bord of in een kader. Laat het drogen. Hoe lang, hangt af van het soort gips.
Je kan het gips zo laten of afwerken met een of meer lagen verf, lak of vernis.

TIP: Roer direct na het gieten van het gips de massa goed door en tik tegen de mal. Zo voorkom je luchtbellen in het gips.

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?