Gerelateerde artikelen

 • Tips om zelf engeltjes te maken Tips om zelf engeltjes te maken
 • Sfeerlichtje maken door printen op goudpapier Sfeerlichtje maken door printen op goudpapier
 • Kerstman maken uit lapjes vilt Kerstman maken uit lapjes vilt
 • Kerst raamhanger maken voor Kerstmis Kerst raamhanger maken voor Kerstmis
 • Recept sop nat vilten voor het vervilten van wol Recept sop nat vilten voor het vervilten van wol
 • Sinterklaas surprise zelf maken b.v. skateboard Sinterklaas surprise zelf maken b.v. skateboard
hobby

Ketting maken met 9 draden

ketting maken met 9 draden

Ketting maken met 9 draden, een mooie volle ketting maken. Esther heeft een eigen sieraden site! Haar hobby is sieraden maken (vooral kettingen) en omdat zij het leuk vindt om het aan anderen te laten zien heeft zij nu een site. Je kunt de sieraden bekijken om inspiratie op te doen, maar je kunt er ook kettingen kopen. Om in de goede sfeer te komen en te laten zien dat ze echt jullie op weg wil helpen geeft ze ons deze gratis werkbeschrijving om een ketting te maken.

Ketting maken met 9 draden

Ketting met 9 Uncoated draden (redelijk eenvoudig) 

Benodigdheden:

 • 1 karabijnsluiting
 • 1 verlengkettinkje
 • 3 ringetjes
 • 2 koordstoppers
 • 20 knijpkraaltjes
 • 9 uncoated draden
 • 22 grote kralen
 • 30 kleine kralen
 1. Knip 9 uncoated draden van 70 cm lang
 2. Leg een knoopje ergens midden in de draad (niet te strak), rijg een kraal aan en leg de kraal vast met weer een knoopje (hoeft er niet stijf tegen aan). Leg zo over de hele draad heen kralen vast, maar niet te dicht bij de uiteinden. Doe dit bij alle draden.
 3. Leg de draden nu bij elkaar en kijk of je het geheel zo mooi vind. Soms is het mooier een draad andersom te leggen. Je kunt eventueel nog een kraal (en dus de knoopjes daarbij) verleggen om een mooier geheel te krijgen.
 4. Wanneer het geheel je bevalt, kan je aan één uiteinde de draden aan elkaar maken m.b.v. knijpkraaltjes. Maak steeds 2 draden aan elkaar vast. Maak die groepjes ook weer aan een volgend groepje vast m.b.v. een knijpkraaltje. (één knijpkraaltje om twee draden) Zo ga je door totdat je de 9 draden tot één groep gemaakt hebt. Schuif wel steeds de knijpkraaltjes tegen de vorige aan, zodat deze bevestiging straks in zijn geheel binnen de koordstopper past.
 5. Doe een drupje lijm in de koordstopper, leg het groepje draden erin. Knijp eerst de ene “flap”van de koordstopper over het groepje heen en druk daarna het tweede flapje er stevig overheen.
 6. Pak nu het geheel op en kijk voor de spiegel hoe de lengte van de ketting je bevalt. Je kunt er nu aan het andere eind eventueel nog een stukje afknippen.
 7. Leg de draden een beetje door elkaar bij elkaar. Langere draden kan je er losjes omheen en doorheen leggen. Wanneer de draden groep goed zit, knip dan de draden op (ongeveer) gelijke lengte. En maak ook van deze draden een stevig groepje m.b.v. knijpkraaltjes.
 8. Bevestig hierna ook aan deze kant een koordstopper.
 9. Doe een ringetje en een verlengkettinkje aan de ene kant.
 10. En een ringetje en daarna nog een ringetje met de karabijnsluiting aan de andere kant.

Veel plezier met het maken en dragen van je ketting!

Esther, zie ook: www.aslan-sieraden.nl

En zo kan het ook, bekijk de video :

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?