U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » Wat is filet haken en gratis patronen

Wat is filet haken en gratis patronen

Geschreven door Elenea

filet haken

Patroon filet haken of kruissteek om bijvoorbeeld een gordijntje te haken met filet haakwerk. Met dichte vierkantjes en open vierkantjes. De werkbeschrijving en enkele gratis patronen van filet haken vind je bij de Hobbydoos

Filethaakwerk is een eenvoudige haaktechniek waarmee je afbeeldingen in je haakwerk maakt. Bij filethaakwerk bestaat het motief uit dicht tegen elkaar gewerkte stokjes en de achtergrond uit stokjes met lossen ertussen. Filethaakwerk wordt meestal met wit garen gewerkt omdat dan het effect het grootst is. Als je het haakwerk op een donkere ondergrond legt, komt het patroon mooi uit.

Je kan ook randjes filet haken, o.a. als afwerking van handdoekjes, kussens of verwerkt worden in een kledingstuk. Het motief wordt overdwars gehaakt en je kunt ze zo lang maken als jezelf maar wilt.

Patroon filet haken of kruissteek

TIP: de patronen kun je dus  ook gebruik als kruissteekpatronen

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Anneke Haasnoot juli 5, 2011 - 1:14 pm

Vraag:Kunt u mij vertellen hoe ik lussen aan een gehaakt gordijntje maak om het op te kunnen hangen? Vr. gr. Anneke Haasnoot

Reageer
Elenea juli 8, 2011 - 3:59 pm

@Annekehaasnoot. Lussen haken aan een gehaakt gordijntje doe je door er een extra rand langs te haken met open en dichte hokjes, waardoor je het gordijn om een roe e.d. kan rijgen en dat haken doe je zo:

Een dicht hokje = 3 of 4 gehaakte stokjes
Een open hokje van 3 stokjes = 1 stokje, 1 losse en weer 1 stokje
Een open hokje van 4 stokjes = 1 stokje, 2 losse en weer 1 stokje

DUS als je een gordijntje haakt, moet je i.v.m. de hoogte van je gehaakte gordijntje al van tevoren rekening houden met deze extra rand ….. indien nodig !!!!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com