U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » allerlei » Glas in lood imiteren

Glas in lood imiteren

Geschreven door Elenea
glas in lood imiteren. Bron: google.nl

Glas in lood imiteren. Bron: google.nl

Glas in lood imiteren kan met diverse materialen. Het werken met glas-in-lood is werk voor professionals. Er zullen nauwelijks amateurs zijn die het doen. Window Color is een unieke verf, eenmaal opgedroogd vormt de verf een soort sticker. De decoratie die je maakt kan op elke gladde ondergrond plakken. Denk bijvoorbeeld aan windlichten, vazen, jampotten, een ruit of een spiegel. Met loodband en Window Color maak je prachtige glas-in-lood effecten.

  1. Je legt een voorbeeld onder een kunststof werkplaatje (PP) en trekt de lijnen over met Window Contour.
  2. Dit laat het drogen waarna je de vlakken inkleurt met Window Color.
  3. Als de decoratie droog is plak je het op een ander glad oppervlak.
  4. Je hebt bij het gebruiken van Window Color geen kwasten nodig, je gebruikt de verf direct uit het flesje met het handige tuitdopje.
  5. Window Color is verkrijgbaar in een scala aan kleuren. De verf vloeit mooi egaal uit en droogt transparant op. De heldere kleuren vervagen niet in het zonlicht.

Je kan ook met speciale verf op glas schilderen en met glasverf stiften tekenen of met gekleurde folie van zuurtjes, cellofaan van bonbons en loodband je eigen Tiffany maken. Dat is nog eens creatief!

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Anita januari 22, 2017 - 12:26 pm

Goedenmiddag, Ik zag een film dat je plakplastic met 3mm plaklood op je raam hebt geplakt. Kun je mij misschien vertellen of dit helemaal vrij van luchtbellen is en mochten er luchtbellen onder hebben gezeten hoe dze te verwijderen

Reageer
Elenea januari 23, 2017 - 10:17 am

@Anita. Met een dunne naald een gaatje prikken op de plek waar de luchtbel zit en dan flink aandrukken. Weg is de luchtbel……..
Je kan dit filmpje bekijken: Raamdecoratie maken met loodband en glasverf:

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com