U bevindt zich hier: Home » hobby » Zakdoek als vakantieherinnering

Zakdoek als vakantieherinnering

Geschreven door Elenea

schilderen en schrijven op zakdoek. Bron: google.nl

Zakdoek en vakantieherinnering gaan heel goed samen. Het is een apart idee om zelf een witte katoenen zakdoek te beschilderen met textielverf of te bewerken met textielstiften en zo te decoreren als unieke vakantieherinnering. De basis is een witte katoenen zakdoek van 24 x 24 cm. Teken met potlood en liniaal een kader in het gewenste formaat op de zakdoek. Binnen dit kader teken je met potlood een eigen vakantieherinnering. Je kan ook het zakdoekje op een ansichtkaart leggen en met potlood de contouren overtrekken. Let op, blijf binnen je getekende kader.

Zakdoek als vakantieherinnering

  1. Rijg het zakdoekje (tijdelijk) op grotere stevige katoenen lap van 40 x 40 cm.
  2. Nu kan je beginnen met het schilderen met textielverf.
  3. Begin binnen de contourlijnen eerst met het inkleuren van de grote vlakken en werk langzaam toe naar de kleinste details.
  4. De verf is makkelijk overschilderbaar, daarom geen enkel probleem als je een foutje maakt.
  5. Laat het drogen.
  6. Voor een duurzaam resultaat fixeer je de verf door op de achterkant lang en krachtig met een strijkijzer, niet te heet, te strijken. Verwijder de katoenen lap door voorzichtig de rijgdraad los te halen.
  7. Je kan het getekende kader borduren met 3-draads splijtgaren in een passende kleur. Voor een dun lijntje de steelsteek, voor dikke lijn de kettingsteek. Geef eventueel je (vakantie)schilderwerk hier en daar een borduuraccent met bijvoorbeeld een knoopjessteek.
  8. Tot slot kan je met een T-shirtpen (textielstift) er iets op schrijven (bijvoorbeeld plaatsnaam en jaar).

Gerelateerde artikelen

3 reacties

Eja oktober 31, 2006 - 9:21 pm

Vraagje, kan je die verf ook wassen of was je het er dan weer uit, en zo ja? hoe vaak kan je het wassen voordat het vervaagd..

Reageer
Elenea oktober 31, 2006 - 10:48 pm

@Eja. Je kan de textielverf gewoon wassen. Lees wel en goed de gebruiksaanwijzing die je bij de textielverf krijgt. Daarop staat het aantal graden.

Reageer
Yvonne juni 8, 2011 - 11:10 am

Vraagje, waar vind ik deze witte zakdoekjes van 24×24 cm?

We zijn op zoek naar kleine witte zakdoekjes om de oudste kleuters erop te laten tekenen en dit als afscheid aan de juf te geven.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com