U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » kleuren, papier, karton » Compositie en creatief met ribkarton

Compositie en creatief met ribkarton

Geschreven door Elenea

creatief met ribkarton. Bron: google.nl

Compositie ribkarton en karton heb ik ooit op school geleerd.  Je kan op diverse manieren werken met het ribkarton. Ik geef twee voorbeelden. Je hebt nodig lijm, schaar, scherp mesje, ribkarton en karton.

Compositie ribkarton en karton

  1. Van karton maak je een ondiepe doos met een rand van ± 3 cm hoog, dit is de basis voor je compositie. De grootte bepaal je zelf. Van de ribkarton snij je stroken van verschillende breedtes. Hiervan maak je rolletjes met verschillende diameter (doorsnee van 0,5 – 3 cm). Rol ze ook ietwat slordig op!!!! Je plakt deze rolletjes op de bodem van de ondiepe doos. Zorg dat er een creatieve compositie ontstaat.
  2. Uit het karton snij je een rechthoekige of vierkante ondergrond. Uit het ribkarton snij je vierkanten, driehoeken en rondjes. Verdeel deze vormen over het karton en plak ze naast en/of op elkaar vast en laat de lijnen van het ribkarton zijn creatieve werk doen.

TIP: Door een laagje van ribkarton af te scheuren, krijg je ook een mooi effect om te decoreren.

Creatief met ribkarton:

Hiermee kan je een muur in huis een juiste touch geven. Ik vind het zelf erg goed passen in een serre met mediterane sfeer.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com