Gerelateerde artikelen

  • Tuinkruiden invriezen tip voor de wintervoorraad Tuinkruiden invriezen tip voor de wintervoorraad
  • Recept taaitaai pop geeft Sinterklaas sfeer in huis Recept taaitaai pop geeft Sinterklaas sfeer in huis
  • Receptenboek maken als Sinterklaas surprise Receptenboek maken als Sinterklaas surprise
  • Recept sushi snel, makkelijk en gezellig Recept sushi snel, makkelijk en gezellig
  • Recept zomerse cocktail als dessert en als drink Recept zomerse cocktail als dessert en als drink
  • Groene zeep goedkoop, duurzaam en geschikt voor alles Groene zeep goedkoop, duurzaam en geschikt voor alles
hobby

Italiaans brood focaccia recept

recept focaccia italiaans brood. Bron: google.nl

Italiaans brood recept om zelf een focaccia brood te bakken, dat is gezellig en gezond. Je huis gaat heerlijk ruiken en je weet precies wat er in je brood zit. Zoals jullie weten ligt mijn liefde in Italië en dat geldt ook voor het brood. Vandaar dit recept van een overheerlijke focaccia om zelf te bakken.

Italiaans brood focaccia recept

Voor twee focaccia broden heb je nodig:

  • 1 kg bloem
  • 15 gram verse gist of 2 tl gedroogde gist
  • ½ tl witte basterdsuiker
  • 8dl lauwwarm water
  • 2 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • maïsmeel
  1. Suiker en gist door 60 ml water roeren.
  2. Na 5 minuten moet de gist gaan schuimen en borrelen, zo niet, maak dan nieuwe.
  3. Bloem en zout mengen, olijfolie toevoegen, driekwart van resterende water erbij doen en ook het gistmengsel toevoegen.
  4. Mixen en restje water toevoegen tot het deeg gaat klonteren.
  5. Aanrecht bestuiven met meel.
  6. Deeg ± 7 minuten (dus langdurig) tot soepel deeg kneden.
  7. Deeg in een met olie bestreken kom rondrollen en dan in het meel met een scherp mes een kruis snijden, de kom bedekken met een theedoek en maximaal 1 ½ uur laten rijzen en de kom met plastic folie afdekken.
  8. Vet (twee) de bakplaat in met olijfolie en bestrooi met maïsmeel.
  9. Duw vanuit het midden het brood uit over de bakplaat.
  10. Laat nog twee uur rijzen.
  11. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak 20 minuten tot de korst goudbruin is.

TIP:

  1. Voor het bakken in de oven, bestrijken met olijfolie en bestrooien met grof zeezout en rozemarijn.
  2. Voor het bakken in de oven. Strooi er pancetta (vleeswaar) in dobbelsteentjes over en goed in het deeg drukken met een stukje verse basilicum. Bestrijk het deeg met olijfolie en parmezaanse kaas
  3. Voor het bakken in de oven. Verkruimel 150 gr gorgonzola kaas en meng dit met 3 el mascarpone en smeer dit over de focaccia. Bestrooi met kruiden b.v. salie. In ieder geval pijnboompitten.
  4. Na het bakken in de oven. Snij de gebakken focaccia doormidden en smeer in met groene pesto, leg er zeer dun gesneden parmaham, romana sla en mozzarella op. Bestrooi met iets zeezout.

TIP: een link naar een handige broodplank met kruimelvanger !!!! ook te koop bij Ikea.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?