U bevindt zich hier: Home » hobby » Rozenkrans rijgen

Rozenkrans rijgen

Geschreven door Elenea

 

rozenkrans rijgen

Rozenkrans rijgen doe je met bepaalde regels. Je noemt het geregen gebedssnoer ook wel een paternoster. Het is ook de naam voor het ‘rozenkransgebed’, en dat bestaat uit het bidden van het Onze Vader (15 maal) en het Weesgegroet (150 maal) door de rozenkrans driemaal te doorlopen.
Het snoer van een Rozenkrans bestaat uit 5 groepen van elk 10 dezelfde kralen, de zogenaamde ’tientjes’. Deze tientjes worden van elkaar gescheiden door een andere, maar weer eenzelfde soort kraal.  Dit snoer zit met ieder uiteinde vast aan het tussenstukje en aan het derde lusje van het tussenstukje hangt dan het “staartje”, met onderaan het kruisje.

Rozenkrans rijgen

Harriet is ooit begonnen met het maken van rozenkransen, met of zonder crucifix. Je kan nu ook zelf aan de slag, want op haar site vind je de werkbeschrijving van een rozenkrans.
Harriet mailt mij dat haar hobby sieraden maken is. Zij loopt stad en land af om te snuffelen naar glanzende glazen en houten kralen in allerlei maten, kleuren en vormen. Zij heeft kettingen in allerlei kleuren, maar ook zwart wit halskettingen met eventueel een bijpassende armband.
Zij  hoopt dat je het leuk vindt om in haar online sieraden winkeltje rond te snuffelen. Haar web-winkeltje heet harriets-originals

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com