U bevindt zich hier: Home » hobby » Naaien, knippen en appliceren als kunst

Naaien, knippen en appliceren als kunst

Geschreven door Elenea

textiel appliceren

Naaien, knippen en appliceren als kunst, want met stof, naald en draad kan je creatief aan de slag. Appliceren is het naaien van stukjes stof of figuurtjes stof op een andere stof. Een uitgeknipt stof-figuurtje is een applicatie en kan uit meerdere onderdelen bestaan. Bijvoorbeeld : de bloem, de steel en de blaadjes.

Een applicatie patroon neem je over op een stukje papier (printen of tekenen), dat noem je de mal (ontwerp). Dit leg je op de goede kant van de stof en door het carbonpapier wordt het op de stof overgenomen. Dit is je basisontwerp.
Alle onderdelen van je ontwerp, die je uit stof knipt, naai je met de hand met de naaimachine vast op de stof.
Read more at appliceren-wat-dat-en-hoe-doe-je-dat

Ik las in een Engels tijdschrift over het werk van Diana Krieg. Zij kreeg haar eerste inspiratie voor haar decoratieve werk van Michelangelo. Toen zij zag wat hij deed voor het plafond van de Sixtijnse kapel, dacht ze, dat wil ik zelf ook proberen. Zij heeft een eigen vorm gevonden om de inspiratie om te zetten naar haar eigen werk.

Naaien, knippen en appliceren als kunst

In plaats van schilderen, knipte ze uit wijnetiketten en uit inpakpapier bloemen en vlinders en plakte ze creatief op. Nu maakt zij o.a. unieke, eigenaardige en tevens fantastische geurzakjes, die zij wereldwijd verkoopt in cadeauwinkels. Bekijk haar decoratieve bloemenlinten (ribbon flowers). Bekijk haar creativiteit, want die is eindeloos ……….,
dus klik op Welcome to Ribbonsbydianakrieg

Bron: ribbonsbydianakrieg.com

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com