U bevindt zich hier: Home » breien haken naaien borduren » Strandtas haken van plastic tasjes

Strandtas haken van plastic tasjes

Geschreven door Elenea

fox40.com

Strandtas haken met repen van dunne plastic draagtasjes.  De tijden zijn veranderd en we krijgen nog maar zelden de boodschappen in plastic draagtasjes mee. Het is dus een verzamelsport geworden om mooi gekleurde plastic tasjes te vergaren. Wilme vroeg mij, omdat zij tegen de Duitse grens aan woont, hoe je een strandtas kunt haken met deze tasjes want zij heeft nog stapels plastic tajes in huis. Hieronder vind je enkele tips.

strandtas haakpatroon plastic draagtassenStrandtas haken van plastic tasjes

 

 

Gerelateerde artikelen

6 reacties

patricia de ruijter oktober 25, 2010 - 1:28 am

leuk idee zeg
maar moet ik bij de repen plastic ook een lusje maken.haaknaald erdoor halen en haken maar,dus op de zelfde manier als wat je moet doen bij wol.

Reageer
patricia de ruijter november 11, 2010 - 1:31 am

ben ik weer.
ben intussen er achter gekomen hoe je er makkelijk een lusje in kunt maken en kunt haken. ik heb een kleedje gehaakt en die vouw ik als tasje en ga dan de zijkanten dichtstikken met een naald en een lange sliert plastic. nu alleen even uitzoeken hoe ik zelf een gehaakte knopje kan maken om de tas te sluiten.
en ik moet nog een schouderband maken.

Reageer
nettygroen november 29, 2010 - 1:23 pm

hallo maakster van tassen,
de brei variant ken ik nog niet maar wel de knip techniek om ook fijner werk te maken en ook dat je alle soorten afvalzakken kunt gebruiken, als ze maar dun zijn bv een grote dunne afvalzak.
Je vouwt hem zo als je deed maar laat een enkele reep aan de bovenkant vrij en knipt vervolgens de gevouwen “stof” en laat de bovenste reep van ongeveer vier centimeter over.
Je ontvouwt het geheel.
Steek dan je arm door het geheel en start met een schuine knip en na de eerste reep blijf je schuin knippen en dan heb je een hele lange “draad” zonder verdikkingen en knopen.
Deze draad is afhankelijk van de breedte van knippen.
Ik haak op pennen drie, maar kan in elke gewenste dikte worden geknipt, ook met je kleine plastic tasje, knip de hengsels er af onder de sluiting, vouw het tasje en laat één enkele baan aan de bovenkant enkel, knip alle dubbelle stukken tot aan de vouw en doe hetzelfde als bij de grote zak.
Succes, Netty

Reageer
patricia de ruijter juli 2, 2011 - 10:46 pm

hoi netty
ik weet wat je bedoelt.deze variant heb ik via een andere site gevonden.deze manier van werken ga ik ook een keer proberen.ik heb het de afgelopen maanden zo gedaan.tas horizontaal voor je neerleggen.de handvaten en de bodem eraf knippen.tas opvouwen (in een smalle strook) dan in stukjes knippen.
trek ze uit elkaar zo ontstaan er ringen die knoop je aan elkaar.zo ontstaat er een lange ketting.en dan maak je het lusje op de zelfde manier als je haakt met wol.

Reageer
patricia de ruijter januari 14, 2012 - 10:46 pm

haken met plastic reclame tasjes en tassen,en zelfs met zwarte vuilniszakken
is nu echt verslavend.en op hyves kom je ook steeds fanatieke haaksters tegen
die ook aan het haken geslagen zijn met plastic.dus ik zou zeggen kom naar
hyves toe en meld je aan bij mijn haak site hakenmetplastic.
groetjes van patricia

Reageer
Bloei! in [Arnhem] – Mooie tasjes van plastic mei 5, 2014 - 11:54 am

….nog een voorbeeld van tas breien met plastic bij bloeiinarnhem.nl/mooie-tasjes-van-plastic

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com