Gerelateerde artikelen

  • Receptenboek maken als Sinterklaas surprise Receptenboek maken als Sinterklaas surprise
  • Recept sushi snel, makkelijk en gezellig Recept sushi snel, makkelijk en gezellig
  • Recept zomerse cocktail als dessert en als drink Recept zomerse cocktail als dessert en als drink
  • Papierklei keramiek zelf maken met snelle truc Papierklei keramiek zelf maken met snelle truc
  • Recept ijskoffie maken met weinig ingredienten Recept ijskoffie maken met weinig ingredienten
  • Unieke collages van creatieve vormgeefster Unieke collages van creatieve vormgeefster
hobby

Recept biscuit koud deeg en boetseren

recept koud porselein

Recept biscuit koud deeg om snel en betaalbaar te kunnen boetseren. Janneke uit Brazilie vertelde mij in een email dat biscuit ontzettend leuk is om mee te werken. Je maakt een soort massa en daar kan je weer van alles mee maken. Je laat het biscuit drogen in de openlucht en het blijft heel mooi.  Dit is het recept koud deeg/biscuit.

Deeg voor Biscuit is ook wel bekend als Peruaans Biscuit of koud porselein.

Benodigdheden

  • 2 kopjes maïzena
  • 2 kopjes witte lijm
  • 2 eetlepel vaseline
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel handencrème(vetvrij)) Ik gebruik de goedkoopste handencrème zonder siliconen
  • Glazenschaal (voor in de magnetron)
  • Houten lepel

Recept biscuit koud deeg en boetseren

  • De basismassa is wit maar met een druppel stofverf of kleurstof kun je een andere kleur maken.
  • Omdat het zo snel droogt moet het nadat je de massa gemaakt hebt oprollen in plasticfolie. En alleen de hoeveelheid die je gebruikt pakken.
  • Je moet het buiten de koelkast bewaren.
  • Bij mondugno.com.br zie je voorbeelden van deze hobby. Anna Modugo is de uitvindster van de massa.
  • Stap voor stap uitleg van koud porselein maken.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?