U bevindt zich hier: Home » inspiratie » creatief » Recept biscuit koud deeg en boetseren

Recept biscuit koud deeg en boetseren

Geschreven door Elenea

recept koud porselein

Recept biscuit koud deeg om snel en betaalbaar te kunnen boetseren. Janneke uit Brazilie vertelde mij in een email dat biscuit ontzettend leuk is om mee te werken. Je maakt een soort massa en daar kan je weer van alles mee maken. Je laat het biscuit drogen in de openlucht en het blijft heel mooi.  Dit is het recept koud deeg/biscuit.

Deeg voor Biscuit is ook wel bekend als Peruaans Biscuit of koud porselein.

Benodigdheden

  • 2 kopjes maïzena
  • 2 kopjes witte lijm
  • 2 eetlepel vaseline
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel handencrème(vetvrij)) Ik gebruik de goedkoopste handencrème zonder siliconen
  • Glazenschaal (voor in de magnetron)
  • Houten lepel

Recept biscuit koud deeg en boetseren

  • De basismassa is wit maar met een druppel stofverf of kleurstof kun je een andere kleur maken.
  • Omdat het zo snel droogt moet het nadat je de massa gemaakt hebt oprollen in plasticfolie. En alleen de hoeveelheid die je gebruikt pakken.
  • Je moet het buiten de koelkast bewaren.
  • Bij mondugno.com.br zie je voorbeelden van deze hobby. Anna Modugo is de uitvindster van de massa.
  • Stap voor stap uitleg van koud porselein maken.

https://www.youtube.com/watch?v=GxpVdXRTjEU

Gerelateerde artikelen

4 reacties

fdbruijn november 6, 2007 - 1:03 pm

Ik zou graag het recept koud deeg/biscuit willen bekijken, maar krijg de algemene blogo pagina met links te zien. Doe ik iets verkeerd?

Mvgr,

Fdbruijn

Reageer
Elenea november 6, 2007 - 4:57 pm

@fdbruijn. Inderdaad kom je op een blogo pagina, maar daar moet je nog klikken op : download het bestand hier. Dan opent het recept en is het te printen of op te slaan in uw computer. Hartelijke groeten en veel plezier met het recept biscuit / koud deeg.

Reageer
Fdbruijn november 20, 2007 - 2:43 pm

Heb het voor elkaar gekregen, bedankt!

Mvgr,

Fdbruijn

Reageer
jose december 3, 2007 - 8:03 pm

Heb het recept voor biscuit/koud deeg uitgeprobeerd, maar het lukte niet zo goed, is er iemand die het ook heeft geprobeerd met goed resultaat?
groetjes

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?