U bevindt zich hier: Home » cadeau shoppen » Foto op hout tips

Foto op hout tips

Geschreven door Elenea

foto op hout 3Foto op hout is weer eens wat anders. De meeste mensen hebben wel één of meerdere foto’s in zijn of haar huis hangen. Vaak uitgeprint en in een lijstje gezet of uitgeprint op canvas. Maar met de technologie van nu is het mogelijk om op bijna elk materiaal een foto te laten bedrukken, denk maar eens aan een foto op hout. Met een foto op hout maak je je kamer direct wat unieker. Wanneer je een foto op hout wilt kopen is het wel van belang dat je met een aantal zaken rekening houd, dus hierbij een aantal richtlijnen.

Foto op hout tips

 • Binnen of buiten
  Denk goed na over de plaats waar je de foto wilt ophangen. Niet elke houtsoort is namelijk geschikt om een lange tijd buiten te hangen en kan daardoor minder mooi worden.
 • De juiste uitstraling
  Breed – verticaal:
  Een groepsfoto of een portret met een mooi en groot achtergrond komt er hier heel mooi op te staan.
  Breed – horizontaal:
  Hierop past ook een mooie groepsfoto, maar een foto van landschap of een babyfoto komt hier goed tot zijn recht.
  Hoog – verticaal:
 • Foto’s van hoge gebouwen komen er hier heel mooi uit, maar ook een trouwfoto waar de bruid en bruidegom helemaal op staan is ook mooi in deze uitvoering.
  Hoog – horizontaal:
 • Dit wordt vooral gebruikt bij portretfoto’s.

Zoek de juiste uitsnede

Bij een foto op hout is het belangrijk dat je weet welk gedeelte van de foto wilt laten afdrukken. Bij een foto op hout zit er namelijk vaak speling tussen de stukken hout. Als daar nou net een mooi detail zit of, bij een portret bijvoorbeeld, een oog is dat natuurlijk enorm jammer. Zorg er dus voor dat je dat je de juiste uitsnede hebt. Ben je niet zeker van je foto op hout? De meeste websites ook nog een software waarin je een voorbeeld van je foto kan bekijken, om zo teleurstelling te voorkomen.

Whitewash of direct print

Wanneer je een foto op hout print moet je er rekening mee houden dat de kleuren iets matter worden en dat de houtstructuur (denk aan de noesten en de nerven) zichtbaar is. Bij direct print kies je meer voor het effect van het hout en wat minder voor een realistische foto.

Heb je liever een mooiere foto dan kun je kiezen voor whitewash. Met whitewash wordt het hout voorbewerkt en de houtstructuur vervaagd. Hierdoor zullen de kleuren helderder worden en krijg je dus meer het gevoel van een echte foto.

Wil je toch ook een mooie Foto op canvas of een foto op hout maken? Een foto op canvas of foto op hout van Fotofabriek is zeker een aanrader.

foto op hout 1a foto op hout 2

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com