U bevindt zich hier: Home » hobby » Strandcape van twee handdoeken

Strandcape van twee handdoeken

Geschreven door Elenea

strandcape uit handoeken makenStrandcape van twee handdoeken maken. Uiteraard heb je dus twee handdoeken nodig voor deze badponcho, een van ongeveer 70 x 130 en een van ongeveer 90 x 50. Teken de patronen na op patroontekenpapier in de juiste grootte. Zorg dat de cape tot de kuiten komt en ruim over de armpjes valt. De grootte hangt natuurlijk af van de leeftijd van het kind waar je de strandcape voor gaat maken. Neem twee handdoeken die leuk met elkaar combineren !!!

Strandcape van twee handdoeken

Werkbeschrijving:

  1. Leg tegen het midden van de grote handdoek het patroon met de halslijn, vastspelden (eventueel rijgen) en knip de hals uit met 1,5 cm naad.
  2. Vouw de kleine handdoek in de lengte dubbel. Speld hierop het patroon van de capuchon en leg de voorkant van het patroon tegen de geweven stofrand van de handdoek aan. Knip dit patroon uit, ook weer met 1,5 cm naad. Speld de goede kant van de stof op elkaar en stik de boven- en achterkant van de capuchon vast en werk gelijk af met de zigzagsteek (lock)
  3. De capuchon keren en speld deze vast op de halslijn van de grote handdoek en dan vastnaaien en weer netjes afwerken met de zigzagsteek (lock).

TIP : Print een duidelijke Werkbeschrijving strandcape badcape

FOTO: babybrabbel

BRON: Kinderen

TIP: Mama maakt ook nog even een badjurk voor haarzelf uit twee badlakens …… :

strandcape

Gerelateerde artikelen

5 reacties

Cindy mei 16, 2008 - 11:51 pm

Hoe groot zijn de vierkantjes op het patroonblad?

Reageer
Elenea mei 17, 2008 - 3:02 pm

@Cindy. De vierkanten van dit patroon zijn niet aan te geven in een bepaalde maat, omdat de cape voor alle leeftijden te maken is. Je maakt de strandcape tot de kuiten en je laat de cape ruim over de armpjes vallen. De grootte hangt natuurlijk af van de leeftijd (grootte) van het kind. Dus even meten met de centimeter, dit aangeven op de handdoek en dan voor alle zekerheid nog controleren op het lichaampje van het kind. Zekerheid voor alles. Daarna pas gaan knippen. Lees goed de werkbeschrijving hierboven.

Reageer
tess februari 15, 2011 - 8:08 pm

leuk patroon, ik wil het graag maken. maar ik snap de tekening niet (blond…?) waarom staat er hals boven middenachter en komt de capuchon aan de overkant ervan?
En moet de kleine handdoek niet juist in de breedte dubbelgevouwen worden? en dan de helft van de tekening erop, vanaf het punt midden van de handdoek?
kortom ik heb geen idee waar de capuchon nu eigenlijk aan vast moet en waar het patroon op de grote handdoek moet…
help?

Reageer
lies juli 13, 2011 - 1:39 pm

Hallo,

Ik vind het een prachtig idee, maar ook ik begrijp het niet goed.
Ok, de grootte hangt af van het kind, maar dan kun je toch nog steeds niet bepalen hoe ruim de hals valt? Die valt toch niet over de hele breedte van de handdoek?
Of zie ik dat verkeerd?
Ik wil het heel graag maken, maar kom er niet uit.
Alvast bedankt voor een reactie!

Groetjes, Lies.

Reageer
Elenea juli 13, 2011 - 2:02 pm

@liesbootsma. Een duidelijke werkbeschrijving vind je ook bij :
tijdschriftook.nl/werkbeschrijving_strandcape

Reageer

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com